Левски пребори Рига с 2:0 в дъжда (ВИДЕО)

Рикардиньо пак отбеляза два гола

Левски пребори Рига с 2:0 в дъжда (ВИДЕО)

Левски победи с 2:0 Рига в четвъртата си зимна контрола в Дубай. Големият герой под дъжда беше Рикардиньо, който вкара и двете попадения.

В 10-ата минута „сините“ отправиха първия точен удар по посока вратата на латвийците. Уелтон проби отляво и стреля по земя. Вратарят Рихартс Матревикс успя да реагира и улови без особени затруднения.

В 37-ата минута Рига оцеля като по чудо след страхотно разбъркване във вратарското поле. Илиян Стефанов беше потърсен с центриране. Той не успя да нанесе удар, след което Рикардиньо и Уелтон също нямаха успех.

Минута по-късно Левски излезе напред в резултата. Илиян Стефанов отново беше замесен. Голмайсторът от финала за Купата срещу ЦСКА беше изведен в наказателното поле. Неговият диагонален удар по земя беше отразен. Последва обаче добавка на Рикардиньо. Централният нападател нямаше как да пропусне на празна врата от непосредствена близост.

В 44-ата минута Левски организира стойностна атака по десния фланг. Топката премина през Галчев и стигна до Роналдо. Той потърси с пас по земя Уелтон. От близко разстояния последният успя да отклони, но право в ръцете на вратаря. На далечната греда двама негови съотборници можеха да атакуват топката, но Уелтон реши да отиграе.

В 54-тата минута Асен Чандъров си освободи пространство за изстрел и отправи такъв. Много добре с тяло застана Нгом и изби в ъглов удар. При центриране Рикардиньо отклони с глава, но покрай целта.

Дъждът не спираше, а пет минути по-късно Уелтон напредна на скорост. На границата на наказателното поле той беше спрян непозволено. Съдията даде пряк свободен удар в полза на „сините“. Филип Кръстев завъртя топката над стената. Вратарят на Рига се намеси крайно неубедително. Той изпусна топката, а Рикардиньо дебнеше за грешка и вкара за 2:0.  

СЪСТАВЪТ НА ЛЕВСКИ: 13. Николай Михайлов, 22. Патрик-Габриел Галчев, 23. Сонко Сундберг, 33. Хосе Кордоба, 6. Цунами, 20. Асен Чандъров, 30. Филип Кръстев, 14. Илиян Стефанов, 18. Роналдо, 17. Уелтон, 9. Рикардиньо
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки