Примаверата на Интер отпадна от ШЛ, Никола Илиев пропусна дузпа (ВИДЕО)

Украинският Рух (Лвов) отстрани гранда от Милано

Примаверата на Интер отпадна от ШЛ, Никола Илиев пропусна дузпа (ВИДЕО)

Украинският Рух (Лвов) отстрани Интер (Милано) след 1:1 в редовното време и 4:3 при изпълнението на дузпи в плейофите в младежката Лига на УЕФА, каквото е актуалното название на Шампионската лига за младежи.

Срещата беше от плейофния елиминационен кръг, в който се срещат национални шампиони за юношите, достигнали до този етап, и 2-ите отбори от групите в потока с мъжете. Победителите се определят в един мач, като домакинско предимство имат националните шампиони.

Заради войната на Русия срещу Украйна тимът на Рух (Лвов) трябваше да домакинства в близкия до границата полски град Сталова Вола. Но след края медиите в Лвов отбелязаха, че Интер (Милано) е най-известният съперник, с който е играл Рух в цялата си история, дори на ниво юноши.

Първата реална възможност за гол се откри за домакините в 13-ата минута. Пидгурски подаде отляво към Столярчук, който влезе към центъра и стреля от границата на наказателното поле - вратарят не без проблеми извади топката в корнер. Домакините продължиха да бъдат по-активни, започнаха и преса, като в 30-ата минута Панченко отне топката от капитана Фонтанарос, излезе сам срещу стража Алесандро Калярис и я прати до гредата в мрежата.

През второто полувреме се видя, че отборът на Интер няма да се примири с този развой и започна да атакува сериозно. В 52-ата минута Еспозито изравни за 1:1, като домакините имаха претенции за грешно съдийско решение преди попадението.

След равенството в 90-те минути дойде време и на дузпите. Интер (Милано) получи право да изпълни първи дузпа, като зад топката застана българският национал Никола Илиев. Роденият в Русе атакуващ полузащитник обаче прати топката над горната греда. След това двата отбора завършиха 3:3 при първите пет изпълнения. Дойде ред на следващите дузпи до пропуск, а сърбинът Станкович от Интер реши всичко с пропуска си при последния изстрел. След него Виталий Роман вкара и фиксира крайното 4:3.

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки