Винисиус Жуниор е най-фаулираният играч в Европа

Бразилецът е със 115 нарушения срещу себе си за 32 мача през сезона

Винисиус Жуниор е най-фаулираният играч в Европа

Звездата на Реал Мадрид Винисиус Жуниор е следен изкъсо от противниковите защитници по време на мачовете на „кралския клуб“, след като през миналия сезон избухна с 22 гола и 20 асистенции в 52 мача.

Пазенето срещу Винисиус в повечето случаи включва и шпагати в краката на техничния бразилец, който през този сезон е най-фаулираният футболист в топ 5 първенствата на Европа. 

Дотук през сезона Вини Джуниър е изиграл 20 мача в Ла Лига, в които срещу него са извършени 79 фала. В последния мач на тима – срещу Майорка, Винисиус бе фаулиран 10 пъти, което се случва за пръв път от 10 години в испанския шампионат, когато същото се случи с друг тогавашен футболист на „лос меренгес“ – Иско.

Като цяло през този сезон Винисиус е фаулиран общо 115 пъти в 32 мача, като през миналия сезон той претърпя толкова нарушения в 52 двубоя. Средно на мач този сезон той е бил фаулиран 3,5 пъти, докато през миналата кампания срещу него са извършвни средно 2,2 фала на мач.

Причината за това е промяната на отношението на противниковите защитници спрямо Винисиус, който след миналия сезон показа, че е израстнал значително и може да направи на пух ипрах всяка защита, която не подходи сериозно към него.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки