Детройт с пети пореден успех в НХЛ

Ето и подробностите

Детройт с пети пореден успех в НХЛ

Детройт спечели гостуването си на Калгари с 5:2 и постигна пета поредна победа в Националната хокейна лига. Доминик Кубалик се разписа два пъти, а Тайлър Бертузи добави гол и две асистенции за гостите, които са в най-добрата си серия за сезона. Роби Фабри и Пайъс Сатър също вкараха, а Дилан Ларкин се отличи с три асистенции. Вратарят Магнус Хелберг отрази 33 удара.
Елиас Линдхолм и Дилън Дюб бяха точки за канадците.

Защитникът Марк Стаал прекъсна поредица от 75 мача без гол и помогна на Флорида да спечели срещу домакина Вашингтон с 6:3. 36-годишният ветеран Стаал вкара за първи път от 15 март миналата година. Антон Лундел допринесе с попадение и две асистенции, а Сергей Бобровски парира 29 изстрела.
За столичани не игра капитанът и голмайстор на тима Александър Овечкин, който замина за Русия след смъртта на баща си Михаил.  
  
Лидерът в лигата Бостън разгроми домакина Нешвилр с 5:0 и с 87 точки има 7 точки аванс пред втория Каролина. 
Джереми Суейман направи 29 спасявания и не допусна гол ("шътаут") за втори път през сезона и за седми в кариерата си. Патрис Бержерон изпъкна с гол и асистенция за успеха.

Джордън Кайру и Брейдън Шен се отличиха с по гол и асистенция, а Сент Луис постигна трета последователна победа след 4:2 над гостуващия Ню Джърси. Вратарят Джордън Бинингтън блокира 33 шута.
  
Йоонас Корписало отрази 36 изстрела и беше в основата на успеха на Кълъмбъс над гостуващия Уинипег с 3:1. Патрик Лаине допринесе с гол и асистенция.

Уилям Кариър се разписа 17.7 секунди преди края и донесе победата на Лас Вагас над гостуващия Сан Хосе с 2:1.
 
Юни Гурд блесна с две попадения и асистенция, а Сиатъл се справи Филаделфия с 6:2 като домакин. Джъстин Шулц и Мати Бениер добавиха по гол и асистенция.
Травис Конечни се разписа два пъти за гостите след асистенции на Ноа Кейтс.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки