Алкарас и Нори на полуфинал в Рио

Двамата играха финал в Аржентина миналата седмица

Алкарас и Нори на полуфинал в Рио

Карлос Алакарас и Камерън Нори се класираха на полуфиналите на турнира по тенис за мъже в Рио де Жанейро и все още могат да излязат един срещу друг в повторение на мача за титлата от Аржентина Оупън през миналата седмица. Този двубой бе спечелен от испанеца.

Миналогодишният шампион Алкарас се наложи с 6:4, 7:6(0) срещу Душан Лайович на четвъртфиналите. В следващия си мач той ще срещне Николас Джари, който надви Себастиан Баес с 6:3, 7:6(3).

Чилиецът Джари бе наказан за 11 месеца през 2020 заради употреба на допинг и опитва да си върне позиции в ранглистата от февруари миналата година насам. Неговото върхово постижение е номер 38 в света, но към днешна дата той се намира на 139-о място.

Алкарас не изигра особено добър мач срещу сърбина Лайович, но все пак спечели. Множество непредизвикани грешки и затруднения на първи сервис доведоха до два дълги сета за испанеца, който играе на едва втори голям турнир след лечение на контузия в десния крак и почивка от близо 4 месеца.

"Чисто физически съм на отлично ниво и това се вижда ден след ден, тъй като всичките ми мачове бяха тежки. По това време през миналата година играех много добре и спечелих тук, в Маями и на други турнири, така че мисля, че отново мога да достигна тази форма", каза той.

Поставеният под номер 2 Нори преодоля боливиеца Уго Делиен с 4:6, 6:1, 6:4. В следващия си мач британецът ще се изправи срещу Бернабе Сапата Мирайес, който победи испанския си сънародник Алберт Рамос-Виньолас с 6:4, 2:6, 6:4.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки