Шоу в Мюнхен: Байерн обърна и победи Аугсбург в трилър с осем попадения (ВИДЕО)

Защитата на баварците нямаше най-добрия си ден

Шоу в Мюнхен: Байерн обърна и победи Аугсбург в трилър с осем попадения (ВИДЕО)

Байерн Мюнхен надви Аугсбург с 5:3 в баварското дерби от 24-ия кръг на Бундеслигата. В герои за тима на Юлиан Нагелсман се превърнаха защитниците, като Бенжамен Павар вкара два гола, а по един добавиха Жоао Кансело и Алфонсо Дейвис, като Лерой Сане също се разписа.

Два гола за Аугсбург вкара Мергим Бериша, а един отбеляза Ървин Кардона. Така Байерн дръпна с 3 точки на върха в класирането, като баварците имат 52 точки срещу 49 за втория Борусия Дортмунд, който е с мач по-малко. Аугсбург пък остава на 13-о място с 27 точки на сметката си.

Байерн получи студен душ на „Алианц Арена“ още в 3-ата минута, когато Бенжамен Павар сбърка и топката стигна до Мергим Бериша, който я прати в мрежата на Ян Зомер.

Отговорът на Байерн дойде в 15-ата минута, когато Лерой Сане подаде на Жоао Кансело, който си освободи място за изстрел и от границата на наказателното поле изравни резултата.

Натискът на Байерн доведе до втори гол във вратата на Рафал Гикиевич в 19-ата минута, когато Садио Мане асистира на Бенжамен Павар, който със страхотен удар прати топката в долния денес ъгъл на вратата на гостите.

Десет минути преди края на първата част Бенжамен Павар стигна до една отбитта топка и с добре насочен удар вкара втория си гол в мача.

До края на първото полувреме хората на Юлиан Нагелсман си решиха мача, след като Лерой Сане довкара една избита топка от вратаря на Аугсбург след удар на Садио Мане по диагонала.

Точно преди изтичането на час игра Матайс де Лихт фаулира Ървин Кардона в наказателното поле и Флориан Бадщубер отсъди дузпа за гостите, която Бериша превърна във второ попадение за Аугсбург.

В 74-ата минута Жоао Кансело, който направи добър мач, центрира прецизно в наказателното поле, където Алфонсо Дейвис се измъкна от защитата на Аугсбург и вкара пети гол за своя тим.

До края на двубоя домакините можеха да вкарат още голове, но удар от границата на наказателното поле на Матис Тел в 83-ата минута мина на сантиметри от дясната греда.

Вместо това, гостите стигнаха до трето попадение, дело на Ървин Кардона в 93-ата минута, но то не бе достатъчно за хората на Енрико Маасен да си тръгнат с нещо от „Алианц Арена“.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки