Йоханес Тингнес Бьо с победа №14 за сезона в биатлона

Владимир Илиев остана на 34-то място

Норвежецът Йоханес Тингнес Бьо постигна 14-ата си победа в индивидуалните състезания от Световната купа по биатлон за мъже.

Бьо, който предсрочно си осигури Световната купа за четвърти път в кариерата си, триумфира в домашния спринт на 10 километра в Осло/Холменколен.

Той допусна само една грешка в стрелбата си и финишира за 25 минути и 13 секунди.

На второ място с пасив от 23.9 секунди завърши шведът Мартин Понсилуома, а трети на още пет секунди от него остана германецът Бенедикт Дол.

Понсилуома и Дол не сбъркаха при нито един от десетте си изстрела по мишените, но въпреки това нямаха скоростта, за да се борят за първото място.

Четвърти финишира Андрейс Растрогуйевс от Латвия. Той направи един пропуск и остана на 46.5 секунди от победителя Бьо. Пети е норвежецът Стурла Холм Лагрейд на 48 секунди, докато шести е германецът Йоханес Кюн на 55.9 секунди. Лагрейд и Кюн също преминаха дистанцията без пропуски в стрелбата и наказателни обиколки.

От българите най-напред се нареди Владимир Илиев. Най-опитният състезател в националния отбор допусна по една грешка при стрелбата и на легнал, и на прав и това му донесе пасив от 1:52.9 минути и 34-то място в класирането. Също с две грешки Благой Тодев е на 90-о място, а на Антон Синапов остана стотна позиция с четири пропуска в стрелбата.

Уикендът в Осло е последният кръг в Световната купа по биатлон за сезон 2022/23. До края при мъжете остават още два старта - преследването на 12,5 километра в събота и масовият старт в неделя.

В генералното класиране първи с 1409 точки е Йоханес Тингнес Бьо, следван от Лагрейд с 993 точки и Ветле Шастад Кристиансен (Норвегия) с 866 точки. От българите първи е Владимир Илиев, който е 44-ти със 77 точки.

Крайното класира в спринта се оглавява отново от Бьо с 630 точки, пред Лагрейд с 375 и Понсилуома с 328.

Още от Зимни спортове

Вижте как приключиха битките на леда

Българите с 4 медала от състезанието в Болу

Той отвя конкуренцията

Вижте всички резултати и класирания в НХЛ

Ето и подробностите от първенството по фигурно пързаляне

Вижте резултатите и разпределението на плейофните квоти

Най-добрият български алпиец получи наградата за спортист на месец февруари

Сноубордистът ни вярва, че може да се завърне сред най-добрите

Ето как приключиха срещите тази нощ

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки