Инфантино с голяма новина за ФИФА и електронните спортове

Вижте подробности

Преизбраният президент на ФИФА Джани Инфантино обяви голяма новина, касаеща електронните спортове. Както е известно футболната централа и производителят на игри EA Sports се разделят, след над 30 годишни партньорство, а легендарната комапния ще продължи да издава симулатори на футбол, които ще носят името EA Sports FC.

Инфантино обаче заяви, че след FIFA 23 "новата игра на FIFA 25, 26, 27 и т.н. винаги ще бъде най-добрата електронна игра за всяко момче и момиче и ние ще имаме новини по темата съвсем скоро", като по този начин 52-годишният швейцарец официално намекна за първи път за появата на нов, конкурентен симулатор, който да продължи да носи името FIFA, но от производител, различен от EA Sports. Още по-изненадващо бе увереното му твърдение, че новата поредица (ако наистина се стигне до такава) ще бъде по-успешна от досегашните продукти на EA.

Интересно е обаче да се отбележи, че волно или не Инфантино не спомена FIFA 24, която трябва да е следващата серия в играта. Вместо това той започна изреждането от FIFA 25. Също важен факт е че от EA вече постигат договорки с отделните първенства, които ще бъдат лицензирани в новата им игра EA Sports FC.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки