Илиан Илиев: Бразилците трябва да свикнат с отбора

„Искахме да намерим още един противник за контрола, но не успяхме“

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев беше доволен след контролната среща между „моряците“ и втородивизионния Созопол, завършила 3:0 за варненския футболен отбор след хеттрик на Атанас Илиев.

„Като натоварване контролата беше добра. С оглед на времето и на противника стана доста здрав мач, главно заради тези, които идват след контузии и не са играли доста време. Беше важно те да натрупат игрови минути. Винаги имаме претенции, че можем да играем по-добре с това, което имаме като идея за мачовете, но принципно сме доволни главно физически. Бразилците Мишаел Алвес и Матеус Машадо са добре физически, но трябва да свикват с отбора. Доволни сме от еволюцията на Матеус, тъй като дойде в лошо физическо състояние, а сега е доста по-добре. Лошото при него е, че в следващите един-два мача няма да е опция, тъй като в момента си подменя паспорта и документите му се обработват доста бавно", посочи той.

"Kогато дойде Атанас Илиев, ние знаехме, че няма да е в идеално игрово състояние. Физически, колкото и да си добре, не си ли тренирал с отбор, не си ли играл мачове, е тежко. Това, което показа той днес, все още не е истинският Наско. Дай Боже да ни помогне до края на първенството, но може би след подготовката и лятото той ще бъде човекът, когото познаваме. В момента отборът трудно нагажда към него и може би трябва да се поусъвместят нещата. Той малко да се нагласи към стила на отбора и отборът към неговия. Трудно е, защото във времето сме търсили главно нападатели, които да търсят празните пространства. Това ще трябва да го променим. И ние трябва да се нагодим добре в някои ситуации с неговата игра в пеналта, и обратното – той към някои ситуации, където има пространства да ги търси. Както го направи днес на няколко пъти", допълни Илиев.

"Едгар Пашеко получи разтежение. Аз бях против това той да играе, но момчетата в отбора настояха. Може би в предишния мач избързахме с пускането му. Радващо е, че няма разкъсване, просто е леко разтежение, което беше неизлекувано. Искахме да намерим съперник и за друга контрола, но не успяхме“, каза Илиев.

Още от Интервютa

"Матей ще каже дали ще се завърне, когато той реши"

Халфът разкри в интервю дали може да се върне на “Герена”

„Изключително важна точка за нас“

"Изпадат отборите, които играха честно, част от шефовете искаха да изпаднем"

Вижте мнението му

„Мирослава Паскова е истински боец и оставя сърцето си на полето“, обосновава решението си селекционерът Лоренцо Мичели

„Александър Томаш изпълни целта и трябва да остане“

„Не знам кои разбирачи коментират, че ще се разхождаме на финала“

„Стига оправдания“, отсече бившият директор и футболист на „червените“

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки