ПЪЛЕН КРАХ: Унгария ни пожали само с 3:0 (ВИДЕО)

България с нова загуба

ПЪЛЕН КРАХ: Унгария ни пожали само с 3:0 (ВИДЕО)

Българският национален отбор по футбол записа втора последователна загуба в Група G на квалификациите за Евро 2024.

Унгария победи възпитаниците на Младен Кръстаич с 3:0 и за първи път от 40 години насам започна с успех пътя си към форум на Стария континент.

„Лъвовете“ пък продължиха традицията да нямат победа в Унгария като вече имат 8 загуби и 3 равенства в 11 двубоя.

Този се проведе пред почти 60 000 зрители на стадион „Пушкаш Арена“ в Будапеща, а домакините го решиха още преди почивката с 3 попадения.

Капитанът им Доминик Собослай вкара 1 от тях, след свободен удар в 26-ата минута, но изигра основна роля и в другите 2, паднали в още в 7-ата и в 40-ата.

Селекционерът ни имаше сериозни кадрови проблеми в навечерието на срещата и направи цели 5 промени в сравнение със стартовите си 11 от мача в Разград преди дни, загубен с 0:1 от Черна гора.

Дебютантът Ивайло Марков и Пламен Гълъбов замениха контузилия се Петко Христов и Християн Петров в защита, докато в халфовата линия Янис Карабельов, Марин Петков и Никола Илиев бяха предпочетени пред Иван Йорданов, Илиан Илиев-младши и Филип Кръстев.

Това обаче повлия сериозно на играта ни, докато Унгария започна много агресивно срещата и откри резултата още в 7-ата минута. След късо разигран ъглов удар се стигна до 2 последователни изстрела, които Даниел Наумов успя да спаси, но след втората му намеса топката се озова у Балинт Вечей и той я прати в мрежата – 1:0.

Не след дълго вратарят ни отрази опасен шут на Мартин Адам от дистанция, а преди това излезе навреме, за да спре устрема на Собослай.

Последният бе сред най-добрите на терена в началните минути, като осъществи и пробива за гола, докато първият шанс за България се откри в 20-ата минута.

След центриране отдясно обаче Николай Илиев не успя да засече от удобна позиция. Домакините отговориха с многоходова акция, ала за наше щастие Бендегус Бола я завърши неточно.

В 26-ата минута обаче споменатият вече Собослай удвои, след като изпълни изключително прецизно един свободен удар и Наумов успя само леко да отклони топката преди тя да спре в горния му ъгъл за 2:0.

Едва 14 минути по-късно Унгария оформи класическия резултат.

След нов отличен рейд на Собослай и шпагат на Валентин Антов нападателят Мартин Адам вкара с диагонален удар по земя – 3:0.

При този резултат дойде и почивката, а след нея Кръстаич направи тройна смяна.

Въпреки това, второто полувреме започна с опасен шут на домакините. Той бе избит в корнер от Наумов, намесил се добре и малко след изстрел по диагонала на  Роланд Салай.

В 55-ата минута дойде още една лоша новина за България, тъй като капитанът Кирил Десподов се контузи и бе заменен принудително от Радослав Кирилов.

След това появилият се на почивката Георги Русев на 2 пъти създаде смут в наказателното поле на Унгария, стреляйки от воле, но до гол така и не се стигна.

Последваха силни минути на домакините, но без сериозни положения пред Наумов, а впоследствие те се прибраха в защита и спокойно изчакаха последния съдийски сигнал като секунди преди него Вальо Антов изчисти от голлинията.

Така България остана на последно място в групата след 2 загуби и голова разлика 0:4. Пред нас е Литва, също с 0 точки, но след 1 мач, а на 3-о място е Черна гора с 3 пункта.

Също с толкова е и вторият Унгария, докато лидерът Сърбия има пълен актив от 6 след минимална победа в Подгорица и 2:0 вкъщи над Литва на старта.

Унгария – България 3:0
1:0 Балинт Вечей (7)
2:0 Доминик Собослай (26)
3:0 Мартин Адам (40)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Унгария: 1. Денеш Дибуш, 2. Адам Ланг, 4. Атила Салай, 6. Вили Орбан, 8. Адам Наги, 9. Мартин Адам, 10. Доминик Собослай (к), 11. Милос Керкез, 14. Бендегус Бола, 20. Роланд Салай, 23. Балинт Вечей;

България: 1. Даниел Наумов, 2. Ивайло Марков, 4. Илия Груев, 5. Пламен Гълъбов, 8. Янис Карабельов, 9. Спас Делев, 11. Кирил Десподов (к), 13. Йоан Стоянов, 16. Марин Петков, 18. Никола Илиев, 23. Валентин Антов;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки