Аржентинец налива 1 милион лева в Пирин

Вижте подробности

Готовност да вложи близо 1 милион лева в Пирин е декларирал пред общинските съветници на Благоевград кандидатът да поеме футболния клуб Ернан Бенато. Както е известно той е аржентинец, който работи с американската мениджърска агенция CRD Sport. От там са депозирали в Общината писмено намеренията си към клуба, пише "Тема спорт".

 

Вчера кметът на Благоевград Илко Стоянов внесе предложение до Общински съвет да бъде позволено CRD Sport да получи 90% от акциите на Пирин. Предвид факта, че процедурата ще отнеме административно време, а трябва да се реагира своевременно, е необходимо да се разреши тегленето на безлихвен заем до 1 млн. лв. от Пирин, който ще бъде отпуснат от потенциалния инвеститор.

По този начин заявилият инвестиционно намерение ще има възможност да извърши всички необходими действия по запазване както на лиценза, така и на самия футболен клуб.

При положително становище от местния парламент и в случай че до 5 май клубът получи необходимите лицензи, то CRD Sport може и да вземе акциите на клуба. Предстои да видим дали това ще стане.

Още от БГ Футбол

"Соколите" ще бъдат без Ивей, Антуи и Луан за мача с Пирин

Той каза първи думи след фрапантния пропуск от "бялата точка"

Халфът ще изиграе последния си мач за "белите" срещу Локо София

Неговият договор не бе подновен

"Щастлив съм от това, което видях от Левски в Разград"

Вижте подробности

„Белите“ нямат победа над „железничарите“ в последния кръг

Вижте подробности

С компания за спортна екипировка

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки