Шумен надви Ямбол, спира го за плейофа

Вижте подробности

Шумен надви Ямбол, спира го за плейофа

Шумен записа шеста победа от началото на сезона в Националната баскетболна лига. Тимът надви трудно Ямбол като гост с 83:80. В този двубой домакините отново бяха без Иван Лилов и Доминик Кристиано.

Въпреки успеха, Шумен остава последен с баланс 6-20, а в следващия кръг гостува на СпартакЯмбол е със 7-18 и с все по-малки шансове за осмата позиция и участие на плейофите, като за баскетболистите на Александър Алексиев предстои домакинство на Балкан.

Двубоят започна много оспорвано и с поредица от размени на водачеството. На два пъти домакините повеждаха с 5, но направиха 7 грешки само за първата част и в комбинация с добрата игра на гостите в подкошието, след края й те бяха напред с 25:22.

Шумен поддържаше преднина от няколко точки и през втория период, а на почивката бе напред с 48:41 след общо 28 на Идову и Ел-Амин. Разликата в полза на баскетболистите на Янко Янков стана и двуцифрена след подновяването на играта. Ямбол успя да изравни за кратко, но преди заключителната четвърт отново изоставаше, този път с 62:68.

Серия от 7:0 в началото на последната част за домакините доведе и до пълен обрат, но Шумен бързо си върна водачеството и поддържаше крехък аванс. 16 секунди преди края обаче разликата падна само на точка след два точни наказателни удара на Морис. Последва грешка за гостите след прекъсване, но и играчите на Ямбол също изгубиха топката след това. Ел-Амин бе фаулиран и увеличи за 83:80 при оставащи 12 секунди. До края домакините не успяха да се организират добре в нападение и загубиха.

Ишмаел Ел-Амин бе най-резултатен за успеха с 29 точки, с 20 и 10 борби е Рей Идову. За Ямбол дабъл-дабъл от 24 точки и 12 борби направи Трей СампсънКамерън Бърханън е с 14.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки