Филипов: Бюджетът за „Армията“ е осигурен, няма да повлияе на клуба (ВИДЕО)

„ЦСКА ще има най-модерния стадион в България“

Филипов: Бюджетът за „Армията“ е осигурен, няма да повлияе на клуба (ВИДЕО)

Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов говори при представянето на проекта за реконструкция на стадион "Българска армия".

Бившият футболист заяви, че днешният ден е специален за "червените" и даде яснота около редица въпроси свързани с бъдещото съоръжение.

„Днес е специален ден за ЦСКА. Днес феновете на клуба и широката общественост ще имат възможността да се запознаят с проекта на новия стадион. Щастлив съм, че съм тук с хората, които месеци наред работят по този проект. Силно съм развълнуван, защото моята лична мечта и тази на феновете на ЦСКА става реалност и ще имаме един уникален по рода си за България стадион", каза Филип Филипов.

„Това е максимумът от към капацитет. Ние искаме стадионът да отговоря на четвърта категория на УЕФА, за да играем европейските си мачове там. Другата ни насока е стремежът на всички европейски клубове, за да може да се използват по-голям брой абонаментни карти и да има по-тясна връзка с феновете вече“, заяви още Филипов.

Изпълнителният директор на ЦСКА коментира и плановете за детско-юношеската школа:

“По въпроса за детско-юношеската школа, това е един от най-важните въпроси за клуба. Към момента имаме опции къде да преместим школата. Ние имаме желание да имаме една школа, която да създава футболисти за първия отбор. Няма да оставим децата на произвола на съдбата. По-големите възрасти ще изместим изцяло в Панчарево. За по-малките идеята ни е да намерим терен в София, защото е неудобство родителите да ги возят всеки ден до Панчарево.“

Изключително важният въпрос за финансирането на новото съоръжение, както и за управлението на стадиона също бяха коментирани:

„Аз не съм специалист по финансите. Клубът търси партньор, който да се заеме организацията и управлението на стадиона. Предполагам, че в зависимост от този партньор, който намерихме, ще се изплаща и стадиона. Не мога да кажа нищо конкретно за изплащане и така нататък. Финансирането на стадиона е изцяло осигурено от собствениците на стадиона. Феновете трябва да са спокойни, че стадионът ще бъде построен.“

Филипов заяви, че докато новото съоръжение бъде готово, ЦСКА ще играе домакинските си мачове на националния стадион „Васил Левски“.

Според шефът на „армейците“ голямата инвестиция, която собствениците ще направят няма да повлияе на отбора в спортно-техническо естество:

„Дали ЦСКА ще има най-модерния стадион? То е видно, няма защо да коментирам. Инвестицията и бюджетът са осигурени, те няма да повлияят върху бюджета на футболния клуб.“

Християн Петров: ЦСКА е детска мечта, най-голямата е Реал (ВИДЕО)

Вижте интервю със защитника на „червените“

Григор: Надал и Джокович са опасни, но не са в своя пик

Интервю с Григор Димитров преди турнира в Рим

Сашо Станков: На ЦСКА му трябва пълен рестарт. Пълен!

Вижте какво каза бившият треньор на "армейците"

Караиванов: Форматът с 10, 12 или 14 отбора не е особено сполучлив

Президентът на ПФЛ обясни защо не е имало намаляване на отборите в елита

Иван Иванов: Стойчо Младенов ми нанесе голям удар

Русия призна, че е отказал оферта от Мъри да премине в школата на Левски

Стойне Манолов: За мен решението на Гриша Ганчев бе очаквано

Те се капсулираха от „червената“ общност и мислеха, че резултатите от Ловеч ще свършат работа тук…

Красимир Чомаков: Оставете Стамен Белчев

Не очаквах загубата от Ботев

Майкъла: На Гриша Ганчев просто му е писнало

„Лудогорец ще е шампион за 13-та поредна година“

Шеф в Ботев Пд обяви съдбата на треньора

Вижте какво каза Артур Платек

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки