ПСЖ регистрира колосални загуби

Парижани със сериозни финансови проблеми

ПСЖ регистрира колосални загуби

Милионната инвестиция на Катар в ПСЖ, историческа за френския футбол, продължава да има своите последствия върху баланса на парижкия отбор. DNCG, органът, отговарящ за надзора на сметките на френските отбори, публикува балансите за миналия сезон тази седмица и, както се очакваше, клубът от френската столица натрупа безпрецедентни загуби в сравнение с последните години.

ПСЖ натрупа дефицит в размер на 368 милиона евро, което накара УЕФА чрез санкция да им изпрати предупреждение през август за неспазване на финансовия феърплей. Подписванията с Лионел Меси, Серхио Рамос,Джанлуиджи Донарума и Ашраф Хакими, заедно с изобилието от отбора, който имаше повече от 30 играчи, имаха пряко влияние върху масата на заплатите, която достигна историческата цифра от 729 милиона. 

През миналия сезон, който продължава от 1 юли 2021 г. до 30 юни 2022 г., ПСЖ похарчи 181 милиона евро за трансфери, включително 35-те, които трябваше да плати на Монако за подновяването на договора на Килиан Мбапе (бонус, предвиден при продажбата на нападателя през 2017 г.). Към това трябва да се добавят 39,4 милиона, които той плати като хонорари на агенти и посредници, най-високата сума в целия френски футбол. 

От 181 милиона трансфери, ПСЖ остави 22% в агенти, тоест фактът, че са подписали с няколко играчи, като Рамос, Меси и Донарума, дори като свободни агенти, също е оказало влияние. От своя страна организацията, председателствана от Ал Хелайфи, може да бъде доволна от натрупаните печалби от повече от 700 милиона, рекордна цифра, и притежаването на активи, които надхвърлят един милиард евро.

Междувременно клубът приписва увеличаването на дефицита на пандемията от коронавирус и спирането на футбола. Загубите от 368 милиона без съмнение са най-лошото счетоводно упражнение в историята на френския футбол, надхвърляйки точно 224 милиона, които ПСЖ натрупа през сезон 2020/2021. Неговата сметка за заплати, от друга страна, се увеличи със 109%, което ще принуди Луис Кампос да облекчи бюджета по време на следващия трансферен прозорец и да търси решения, които избягват санкция с влизането в сила на новия финансов феърплей.

Майката на Мбапе каза, че следващият му отбор е ясен

Французинът даде прощална вечеря в Париж в понеделник вечерта

Историческо: Италия има шанс да прати девет отбора в Европа

Всичко зависи от това дали Фиорентина ще спечели Лигата на конференциите

Байерн Мюнхен се прицели в Шави Симонс

Халфът на ПСЖ игра под наем в РБ Лайпциг този сезон

Унион Берлин си хареса Рик Джонатан

Крилото на Лудогорец със сериозен интерес от няколко отбора в Европа

Родри каза защо Сити стана шампион на Англия

Халфът на „гражданите“ иска златен дубъл

Драма: Юве се спаси от 0:3 с късни голове за 6-о поредно реми (ВИДЕО)

Болоня поведе с класика, но изпусна успеха

Шиърър: Белингам може да направи Англия европейски шампион

„Твърдо вярвам, че отборът никога не е имал по-сериозен шанс да вземе голям турнир“

Деклан Райс: Ще станем още по-добри

„Сега сме уверени във всичко, което правим, а мениджърът има пълен контрол“

Реал без Чуамени за финала на ШЛ

Халфът е с контузия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки