Хебър обърна Нефтохимик със знаменит обрат

Отборът от Пазарджик надви бургазлии с 3:2

Хебър обърна Нефтохимик със знаменит обрат

Хебър се наложи драматично над Хебър - Нефтохимик 2010 с 3:2 (21:25, 25:27, 25:171 25:15, 15:13)в третия мач от финала във волейболното мъжко първенство. Така шампионите намалиха разликата на 1:2 в серията и ще има четвърти мач утре, който отново ще бъде в Пазарджик.

Нефтохимик бе много близо до това да спечели шампионската титла още в третия мач. Тимът от Бургас спечели първите два мача у дома и днес поведе с 2:0 на Хебър в Пазарджик.

Пред пълната зала "Васил Левски" Нефтохимик поведе с 1:0 гейма. Двата отбора бяха равностойни до 19:19, но след това отборът на Атанас Петров взе преднина и я поддържаше до края. Гостите направиха 6 точки и допуснаха само 2 за успеха.

Вторият сет бе много по-драматичен. Двата отбора играха точка за точка до 25:25. В този момент бургазлии поведоха с една точка. При изпълнението на сервиса посрещането на Хебър не бе добро, което доведе до атака в аут и 2:0 гейма за Нефтохимик.

Изправени на ръба на загубата, волейболистите на Хебър подобриха представянето си в третата част. Домакините постоянно поддържаха разлика, като най-голямата бе при 24:15. Тимът от Пазарджик не успя да затвори гейма с атака, но това стана със сервис на гостите в аут.

Отборът на Камило Плачи запази вдъхновението в играта си и в четвъртия гейм, в който спечели още по-убедително. Тимът от Пазарджик имаше по-добро посрещане и определено предимство при сервиса. Така се стигна до 25:15, което прати мача в тайбрек.

Драмата бе пълна и в тайбрека. Хебър успя да поведе при 7:5 благодарение на серия от силни сервиси на Джулио Саби. Актуалните шампиони успяха да запазят разликата, като имаха два мачбола при 14:12, но Саби сбърка сервис. При втория мачбол Тодор Алексиев не успя да завърши с атака, но Матей Михайлович от Нефтохимик стреля в аут и така Хебър постигна ценна победа.

За Хебър с най-много точки завърши Якопо Масари - 22, а Тодор Алексиев се отчете с 20. Аксел Трухчев бе най-резултатен за Нефтохимик, като направи 21 точки.

Любомир Ганев: Успех, спортисти! Днес е вашият ден

Президентът на волейбола с обръщение по повод празника

Волейболистките паднаха от Япония

Вижте подробности

Операцията на Алекс Николов се отлага

Волейболният ни национал страда от дискова херния

Министър Глушков бе гост на премиерата на филма за ВК Левски – „История на бъдещето“

Министърът на младежта и спорта уважи премиерата на документалната лента

Волейболистите загубиха от Естония в контрола

След седмица националите стартират в тазгодишния турнир Лига на нациите

Започнахме със загуба във волейболната Лига на нациите (ВИДЕО)

Нашите паднаха от Нидерландия в Анталия

Дея спорт привлече словашки национал

Това е трети чужденец, който привлича бургаският клуб

Левски двоен шампион на „А1 Звезди на бъдещето до 14 г.“

Светослав Гоцев награди талантите

Атанасов и Карягин напуснаха клуба на Пламен Константинов

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки