От Наполи вече са направили контакт с Луис Енрике

Аурелио Де Лаурентис може да назначи испанския специалист

От Наполи вече са направили контакт с Луис Енрике

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис е в пряк контакт с Луис Енрике относно скорошната свободна позиция на треньор, след като Лучано Спалети напусне в края на сезона.

Смята се, че Енрике е начело в списъка на Наполи с бъдещи нови треньори. Де Лаурентис се е обадил на Енрике по телефона, за да обсъдят плановете на клуба за близкото бъдеще, според "Il Corriere dello Sport".

Бившият треньор на Испания и Барселона започна кариерата си, като пое Рома през 2011 г. след тригодишен период начело на Барселона Б. 

В годините след това Енрике се утвърди като един от най-уважаваните треньори, печелейки Ла Лига, три Купи на Краля и трофея от Шампионската лига. Начело на Барса испанецът стана вторият треньор на каталунците, който печели требъл. 

"Il Corriere" съобщава, че заплатата на Енрике може да бъде проблем за "партенопеите", които не могат да предложат нищо повече от 3,5 милиона на сезон, но те се надяват, че един привлекателен и вълнуващ проект в Шампионската лига може да бъде достатъчен, за да изкуши испанеца да се присъедини към мисията.

В случай, че не успеят да привлекат Енрике, "Il Corriere" пише, че Тиаго Мота от Болоня и Винченцо Италиано от Фиорентина са другите двама треньори, на които най-много се възхищава Де Лаурентис. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки