Пирин е само на крачица от спасението след успех над Ботев (Враца) (ВИДЕО)

"Орлетата" победиха след две дузпи

Пирин е само на крачица от спасението след успех над Ботев (Враца) (ВИДЕО)

Пирин се наложи над Ботев Враца с 2:0 на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград в двубой от 33-ия кръг в efbet Лига. Срещата бе на изключително ниско игрово темпо, а гол в 55-ата минута на Даниил Кондраков от дузпа даде аванс за Пирин. Венцислав Бенгюзов също бе точен от бялата точка в добавеното време на срещата, а с попадението си оформи и крайния резултат на срещата.

След този успех Пирин събра актив от 30 точки, намирайки се на 13-о място и вече на четири от своя преследвач Хебър, който е с четири пункта по-малко. Ботев Враца пък остава на 11-а позиция с 32 точки в актива си.

Първата по-голяма възможност в срещата се откри пред Ботев Враца в 6-ата минута, когато Мартин Кавдански центрира отляво в наказцателното поле, а топката срещна десния страничен стълб на вратата, пазена от Максим Ковальов.

В следващите минути двата отбора предложиха битка на терена, като Пирин имаше предимство в притежанието на топката, но така и не се стигна до точен удар пред някоя от двете врати.

Ботев Враца стигна до първия точен удар в двубоя в 30-ата минута, когато Красимир Тодоров комбинира с Диого Барбоса, който остави за Иван Нешков, който стреля от границата на наказателното поле, но Максим Ковальов отрази. След това Барбоса овладя, но не опита удар, а да комбинира със свой съотборинк, което се оказа и грешното решение в ситуацията.

До края на първото полувреме темпото бе ниско, а Пирин не успя да стигна до нищо интересно пред вратата, пазена от Красимир Костов.

Натискът на "орлетата" продължи и в началните минути на второто полувреме. Илкер Будинов напредна по дясното крило и центрира, когато Меси Биатумусока се хвърли на шпагат и изби топката, която обаче срещна ръката на Момчил Цветанов, а Ивелин Занев посочи бялата точка в 55-ата минута. Даниил Кондраков се нае с изпълнението на дузпата, шутира в десния ъгъл и реализира, за да изведе Пирин напред в резултата.

След центриране от статично положение в 78-ата минута в наказателното поле на Ботев Враца, Вячеслав Велев се извиси над всички и отправи опасен изстрел с глава, който обаче бе отразен от Красимир Костов.

Александър Дюлгеров овладя центриране в наказателното поле и продължи за Даниил Кондраков, който се озова очи в очи със стража на врачани, който отрази. Последва добавка от страна на Владамир Медвед, която обаче рикошира в десния страничен стълб. Все пак обаче страничният рефер вдигна своя флаг за засада.

В същата ситуация обаче Момчил Цветанов е задържал Александър Дюлгеров, а след проверка с VAR главният рефер отсъди втора дузпа за Пирин. Този път Венцислав Бенгюзов се нае с изпълнението на 11-метровия наказателен удар и успя отново да реализира, за да удвои преднината на "орлетата" в третата минута на добавеното време на срещата.

Пирин – Ботев Враца 2:0
1:0 Кондраков 56 (дузпа)
2:0 Бенгюзов 92 (дузпа)

Състави:

Пирин: 12. Максим Ковальов – 38. Александър Дюлгеров (К), 11. Андрей Йорданов, 73. Венцислав Бенгюзов, 19. Вячеслав Велев, 14. Даниил Кондраков, 8. Дмитро Семенив, 26. Иван Тасев, 17. Илкер Будинов, 10. Славчо Шоколаров, 72. Раян Сенхаджи

Треньор: Христо Янев

Ботев Враца: 76. Красимир Костов (К) – 3. Мартин Кавдански, 8. Диего Фераресо, 9. Даниел Генов, 11. Момчил Цветанов, 16. Красимир Тодоров, 18. Диого Барбоса, 20. Меси Биатумусока, 21. Жан-Пиер да Силва, 23. Браян Мендоса, 88. Иван Нешков

Треньор: Даниел Моралес

Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки