Моци: Очаквам феърплей, особено в плейофите

"Не само Брюж иска Тиаго"

Моци: Очаквам феърплей, особено в плейофите

Техническият директор на Лудогорец Козмин Моци даде интервю за предаването „Арена спорт“, в което коментира битката за титлата с ЦСКА в Първа лига, както и всичко по-интересно около разградския клуб преди заключителните мигове от сезона.

Бившият бранител сподели, че очаква тежък двубой срещу ЦСКА 1948 тази вечер и за пореден път подчерта, че Лудогорец излиза за победа във всеки мач, отговаряйки на спекулациите, че „орлите“ са обмисляли да не се вложат напълно във финала за Купата по-рано през седмицата.

„Очаквам съвсем различен мач, по-тежък дори от финала. Момчетата знаят колко е важен този двубой и че трябва да си тръгнем с трите точки от Бистрица. У нас няма никакво напрежение. Футболистите знаят, че до края на първенството им предстоят три финала и всеки мач е важен. Ние не гледаме какво са направили другия отбор. Всичко е в нашите ръце и се надявам на 7 юни отново да сме шампиони“, започна Моци.

„За Лудогорец всеки трофей е важен и всеки мач излизаме за победа. Какво си говорят хората наляво и надясно нас не ни интересува“, допълни румънецът.

Моци коментира още и дали очаква да има феърплей в битката за титлата с ЦСКА, като даде своето мнение и за гневната декларация, която бе публикувана от феновете на „червените“ преди няколко дни.

„Очаквам да има феърплей. Особено, когато сме в плейофите и всеки се бори за нещо. Не съм гледал мачовете на ЦСКА. Мен ме интересува само нашата игра, защото ние сме на първото място и всичко зависи от нас“, заяви 9-кратният шампион с Лудогорец.

„Няма какво да отговарям на феновете на ЦСКА или на другите отбори. Те могат да си казват каквото си искат. Аз не искам да влизам в спорни ситуации“, добави той.

Техническият директор на разградчани говори още и за кадровите проблеми в състава, както и дали очаква още повече отбори да се борят за титлата в българското първенство през следващия сезон.

„Винаги е хубаво, когато имаш футболисти, които могат да играят на различни позиции. Засега не можем да се оплакваме от контузените, защото с изключение на трайно отсъстващите всички останали са здрави. Аз знам с какви играчи разполагаме и всеки един от тях ще играе на високо ниво“, категоричен е Моци.

„Добре е да има конкуренция. Очаквам в следващите години и други отбори да се включат в битката за титлата. Левски разполага с добър отбор, ЦСКА 1948 също. Очаквам и Локомотив Пд, и Черно море, както и всички останали да се подобрят и дано да има повече отбори, които да се борят за шампионата“, сподели още бившият футболист.

Накрая румънецът коментира и какви са шансовете на Лудогорец отново да атакува участие в групите на Шампионската лига и разкри дали ще се стигне до трансфер на нападателя Игор Тиаго в Белгия, каквито са спекулациите.

„Аз вярвам, че е възможно. За съжаление, в момента е много по-тежко, защото българският шампион трябва да изиграе осем мача, за да влезе в групите. Аз обаче вярвам, че можем да се борим за влизане в групите на Шампионската лига, ако станем шампиони“, заяви техническият ръководител на „орлите“.

„Разговори има. Игор Тиаго е много добър футболист и получихме вече няколко оферти за него. Когато всичко е подписано, тогава ще разберете. Оферти има не само от Брюж, но засега Игор Тиаго е футболист на Лудогорец“, завърши Козмин Моци.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки