Шефът на Ферари защити стратегията в Монако

Фредерик Васьор не е видял грешки в работата на екипа

Стратегическите решения на тима на Ферари в хода на вчерашната Гран При на Монако отново породиха много дискусии, особено на фона на разговорите между Карлос Сайнц и неговият инженер в хода на надпреварата.

Испанецът не бе никак доволен от факта, че бе извикан в бокса в края на 33-та обиколка, за да покрие спирането на Люис Хамилтън, който бе спрял две обиколки по-рано. Недоволството на Сайнц бе породено от факта, че той е мислил, че идеята на Ферари е той да се бори с Естебан Окон пред него, а не да покрива Хамилтън.Самият Окон посети механиците на Алпин обиколка след Хамилтън, като неговото обслужване бе малко по-бавно. Въпреки това забавяне на тима на Алпин Сайнц не успя да прескочи Окон, което допълнително разгневи Сайнц.

Шефът на Ферари Фредерик Васьор обаче защити решението на Скудерията да извика испанеца в бокса точно в този момент, подчертавайки, че в Монако позицията на пистата е ключова.

„Мисля, че стратегията беше добра, защото ние покрихме Хамилтън, за да не загубим позиция от него. Мисля, че решението беше добро, защото тук позицията на пистата е ключова. Ако не бяхме застрашени от него щяхме да останем по-дълго на пистата, но в тази ситуация решението беше добро“, заяви Васьор.

 

Още от Формула 1

Младокът впечатлява в Алфа Таури след като замени Даниел Рикардо

Нидерландецът с триумф и в Япония

Цунадо и Рикиардо остават в отбора и за следващия сезон

Нидерландецът беше безкомпромисен в квалификацията на "Сузука"

Нидерландецът беше недостижим в квалификацията на "Сузука"

Единственият, който е получил разрешение е Андрети Глоубъл

Нидерландецът е без проблеми в Япония този уикенд

Германецът е без отбор през този сезон във Формула 1

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки