Жозе хвърли медала, скочи на съдиите и отсече: Мъртви сме! (ВИДЕО)

Моуриньо напсува реферите и ги нарече „обирджии“

Жозе хвърли медала, скочи на съдиите и отсече: Мъртви сме! (ВИДЕО)

Жозе Моуриньо за първи път загуби финал в европейски клубни турнири, след като воденият от него Рома отстъпи с дузпи пред Севиля в мача за трофея от Лига Европа.

120-те игрови минути завършиха 1:1, а след това италианците вкараха веднъж от бялата точка, докато андалусийци бяха безгрешни.

Португалският специалист бе бесен след финала в Будапеща и хвърли медала си към италианските фенове, а на паркинга пред стадиона нарече английския съдия Антъни Тейлът и неговите помощници „ши**ни обирджии“.

"Аз казах, че ще си тръгнем от тук с купата или ще си тръгнем мъртви. Е, мъртви сме. Физически сме уморени, психически уморени, мъртви сме, защото вярваме, че поражението е несправедливо заради много спорни ситуации по време на цялата среща", каза португалецът след поражението на неговия отбор Рома.

"Има много епизоди в този мач, за които можем да говорим. Можеш да загубиш мач, но не и своя професионализъм. Спечелих пет финала и загубих този, но никога не съм бил по-горд от тази вечер. Момчетата дадоха всичко", заяви още опитният португалец.

"Истината е, че всички сме много тъжни, със или без сълзи, истината е следната. Ще се приберем скапани от умора и мъртви заради нечестното съдийство тази вечер. Страхотна игра, страхотен финал, интензивен, жесток, жизнен, но реферът изглеждаше испанец. Твърде много жълти картони за нас, след което той не даде втори жълт на Ламела, което му позволи да изпълни дузпа в крайна сметка", добави Моуриньо, който бе помолен да коментира информациите, че ще поеме френския ПСЖ.

"В понеделник отивам на ваканция. Ако имаме време да говорим преди това, ще го направим, ако пък не, ще си почина, а след това ще видим. Аз трябва да се боря за тези момчета и в момента не мога обективно да кажа дали ще остана. Аз съм сериозен човек и преди няколко месеца признах пред клуба, че ако имам предложения от други отбори, първо на тях ще кажа. Винаги съм бил честен и директен. Говорих с шефовете през декември, когато имах предложение от Португалия, но след това не съм имал контакт с никого от ръководството. Имам договор за още година и това е положението."

Лутън остава под чертата след хикс с Евертън (ВИДЕО)

Новакът продължава битката си за оцеляване във Висшата лига

Болоня не успя да изпревари Юве след гросмайсторски хикс в Торино

0:0 оставя "рособлу" на четвъртото място

Монпелие прекърши добрата серия на Тулуза

Двата отбора завършиха с по 10 души

Слот за сделката с Ливърпул: Вярвам, че ще се случи

Треньорът на Фейенорд вече не крие, че иска да застане начело на мърсисайдци

ОФИЦИАЛНО: УЕФА увеличи списъка от футболисти за Евро 2024

Играчите на пейката вече могат да бъдат 15

Нагелсман обявява списъка за Евро 2024 на 16-ти май

Селекционерът на Германия събира играчите на първи лагер на 26-ти май

Байерн не са сигурни, че връщане на Флик ще проработи

Бившият треньор на баварците е свързван със завръщане на "Алианц Арена"

Ултрасите на Милан ще протестират при домакинството на Дженоа

Фракцията "Курва Суд" иска да изрази недоволството си от лошите управленски решения

Интер се разделя с петима след спечелената титла

Ето кои ще си тръгнат от "Джузепе Меаца"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки