Лас Вегас спечели първия мач за Купа Стенли

Успех с 5:2 над Флорида у дома

Лас Вегас спечели първия мач за Купа Стенли

Ейдън Хил направи 33 спасявания, а Зак Уайтклауд отбеляза две попадения за победата на Лас Вегас над Флорида с 5:2  като домакин в първия мач от финалния плейоф за Купа „Стенли“ в Националната хокейна лига (НХЛ) на САЩ и Канада.

Шей Тиодор допринесе с гол и асистенция, а Джонатан Марчесо, Марк Стоун и Райли Смит също се разписаха за успеха на домакините от Лас Вегас.

Попаденията за гостите бяха дело на Ерик Стаал и Антъни Дюклер, а Флорида прекъсна серията си от осем победи като гост. Сергей Бобровски спаси 29 от 33 удара към вратата му.

Резултатът в срещата все още бе равен – 2:2 в началото на третия период, когато Уайтклауд реализира за 3:2, а Стоун бе точен за 4:2 при оставащи малко повече от 6 минути.

Мачът бе първи за Флорида от 10 дни насам след отстраняването на Каролина във финала на Източната конференция.

„Мисля, че осъзнаваме добре важността на всеки един двубой. Очевидно победа в първата среща е от огромно значение. Доволни сме от успеха, но вече се съсредоточаваме към втория мач“, коментира Марчесо.

„Това е само първият мач. Чака ни дълга серия и много хокей. Играем, учим се и продължаваме напред“, каза от своя страна Бобровски.

Следващата среща е на 6 юни в Лас Вегас.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки