Константинов: Нямам конфликт с Цецо Соколов

"Матей ще каже дали ще се завърне, когато той реши"

Селекционерът на мъжкия национален отбор на България по волейбол Пламен Константинов вярва, че е способен да направи крачка напред с тима и да положи основите за едно по-добро представяне от тима за в бъдеще. Лъвовете започват участието си в Лигата на нациите на 6 юни.

„Вълнение няма. Мислим как да настроим отборната игра. Времето не е много, имаме десетина тренировки. Вниманието ни е насочено как да настроим нашата игра. Нашата цел е да съхраним мястото на отбора в Лигата на нациите. По-сериозни цели ще нарушат подготовката ни. Ако играем финали в Лигата на нациите, то ще имаме максимум месец подготовка за европейското първенство. Силно оптимистично е да се говори за финали, предвид резултатите“, сподели той в интервю за предаването „Арена спорт“.

Наставникът се завръща като селекционер на националния отбор с натрупан опит и променени виждания.

„Натрупал съм повече опит и имам променени виждания, за това как се работи с определен отбор. Опитваме се да надграждаме. Момчетата са амбицирани да покажат добра игра. Нямам забележки относно влагане в тренировъчния процес. Има липсата на самоувереност и самочувствие“, допълни той.

Бившият волейболен национал призна, че ще се радва да разполага с играчи като Матей Казийски и Цветан Соколов, макар да не таи големи очаквания това да се случи.

„Матей ще каже дали ще се завърне, когато той реши. Да го оставим на спокойствие. Това няма отношение към тренировъчния процес. Матей не е поемал ангажимент и затова може да се каже, че не съм го броил. Искам го, но нямам някакви очаквания. Имах желание Цветан Соколов да участва в на Лигата на нациите, той е преценил, че има нужда от почивка. Исках Цецо да участва в началото, защото има нов треньор, нова игрова система и изменения, които се нуждаят от време, за да сработят. Моите наблюдения са, че един отбор се нуждае от не по-малко от три месеца да играе заедно, за да може тези новости да се превърнат в автоматизми. Да кажем, че те са играли заедно и са необходими два месеца. Но един месец не е достатъчен, за да се получат тези автоматизми, които ми се иска. Има голям риск един състезател над 30 години, след 2 месеца почивка, да започне подготовка и да получи травма, която да му спъне подготовката. Конфликт с Цветан Соколов нямаме, никога не е имало. Просто аз изказвам своето мнение как би било по-правилно“, добави той.

Селекционерът заяви, че тимът е далеч от това да мисли за класиране на Олимпийските игри в Париж през 2024 г.

„Класирането на Олимпийските игри е мечта, съдейки през показаното през последните месеци. Нека бъдем реалисти. Колкото и да е малък шанса, ние ще се опитаме да го реализираме. Завръщането ми в националния отбор е с цел да се направи крачка напред. Националният отбор не е като клубният отбор. Не можеш да чакаш силен отбор, за да се завърнеш. Не ме е страх да свършим една добра работа, която да се отплати след години“, завърши той.

Още от Интервютa

Бившият халф на ЦСКА говори за представянето на "армейците"

Ще внимаваме срещу "сините" в последните минути

Върнах се в Локо София не да преживяваме, но не се получи, откровен е доскорошният треньор на "червено-черните"

Вижте ексклузивното интервю на селекционера за Novsport

Критиките в националния влияят, скоро ще има резултати

"Няма какво да губим", заяви нападателят на Пирин

Звездата на Локомотив Пловдив не иска да се фокусира върху информации за трансфер

Вижте какво каза Ренато Арена

Вижте какво каза президентът на Българската федерация по волейбол

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки