Евгени Балев спечели колоездачната Купа "Милко Димов и Илия Кръстев"

Възпитаникът на сливенската колоездачна школа, сега състезаващ се за тима на Троян Евгени Балев спечели третото издание на надпреварата по колокритериум за Купа "Милко Димов и Илия Кръстев" в Сливен, предаде кореспондентът на Novsport.com в Сливен

Евгени Балев спечели колоездачната Купа "Милко Димов и Илия Кръстев"

Възпитаникът на сливенската колоездачна школа, сега състезаващ се за тима на Троян Евгени Балев спечели третото издание на надпреварата по колокритериум за Купа "Милко Димов и Илия Кръстев" в Сливен, предаде кореспондентът на Novsport.com в Сливен.


Проявата, чрез която се отдаде почит пред паметта на легендите на сливенското колоездене се организира от КК "Сините камъни"(Сливен). Колокритериумът бе за шест възрастови групи. Състезателите въртяха педали из отлично подготвен маршрут със старт – финал пред магазин “Мерканто” по булевард “Христо Ботев”.

При най - малките, в групата на момчетата, на първо място се класира Владимир Русенов от Троян.

Юношите младша възраст изминаха 18 километра, а победител стана Иван Михов от Казанлък. Старшата възраст се състезаваха на 45 километра, а първи пресече финалната линия представителят на Несебър Петър Дончев.

При мъжете Евгени Балев финишира в същата дистанция от 45 километра пред конкурентите си за приза Павел Шуманов, също възпитаник на сливенската школа, сега състезаващ се за отбора на Троян и пред Даниел Петров от тима на Троян.
В групата на ветераните до 50 години първи се класира Никола Колев от Добрич. В групата ветерани над 50 години начело бе Живко Димитров от Несебър, следван от сливналиите Неделчо Петров и Йордан Йорданов.

Над 160 колоездачи от всички клубове в страната взеха участие в третото издание на състезанието за Купа "Милко Димов и Илия Кръстев" в Сливен.

Домакините се включиха при момчетата и младшата възраст с по трима състезатели и при ветераните със седем колоездачи.
Патрон на проявата бе Мартин Славов, председател на БСП – Сливен, който връчи наградите на победителите и поздрави участници и гости. Съдействие за провеждането на състезанието оказа и министърът на регионалното развитие и благоустройство Асен Гагаузов.

Колоездачно състезание за откриване на млади таланти предходи Купа "Милко Димов и Илия Кръстев”, в което със собствени велосипеди се включиха 10 начинаещи. Целта бе да се подберат качествени момчета за най-малката възрастова група на клуба домакин.

Утре, 2 май, пак в Сливен ще се проведе втори колокритериум за ветерани. Началото ще бъде от 10.00 часа по маршрут на летище “Бършен”.
Победа, две ремита и три загуби за нашите на Европейското индивидуално първенство по шахмат

Антоанета Стефанова с успех над Моника Стойковска

Шансът за нова олимпийска квота в гребането още е жив

Кристиан Василев на финал на квалификацията в Унгария

Хиляди полицаи пазят олимпийския огън

Вижте подробности

Боряна Калейн е втора в многобоя след първия ден на СК в Ташкент (ВИДЕО)

Никол Тодорова заема 17-а позиция

Спортното министерство не дава стадионите "Септември" и "Юнак" на Столична община

Вижте официалната позиция на ММС

Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки