UFC има нов шампион! Стрикланд пречупи Адесаня със съдийско решение

Двамата се изправиха един срещу друг в Сидни, Австралия

Шон Стрикланд е новият шампион на UFC в средна категория, след като победи Израел Адесаня с единодушно съдийско решение в 5-рундова битка в Сидни.

Битката в октагона между двама от най-добрите бойци при 84-килограмовите предложи някои доста интересни моменти, като Стрикланд стоеше повече в центъра, а Адесаня се движеше около него и опитваше да го атакува, на американецът се защитаваше добре.

Половин минути преди края на първия рунд Стрикланд прати Адесаня в нокдаун, вкарвайки му тежко дясно кроше.

Във втория рунд Адесаня имаше лек превес над претендента, но неговите лоу кикове и крошета не разклатиха Стрикланд.

В следващата част темпото остана ниско, като липсваше драмата, като Адесаня кръжеше около Стрикланд, опитвайки да пласира удари, но без особен успех. Американецът се възползва от факта, че съперникът му си държеше ръцете ниско, за да пласира две крошета в главата му две минути преди края на рунда.

Това разколеба Адесаня, който отстъпваше и в четвъртия рунд, като не успяваше да намери ритъма. Затова новозеландецът с нигерийски корени трябваше да опита да нокаутира съперника си в петия рунд.

Адесаня обаче нямаше сили, за да пласира удари, а в края по-свежият Стикланд дори поде офанзива, за да затвърди победата си, гарантирала му шампионския пояс на UFC в средна категория.  

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки