Взимат титлата на Фюри, ако откаже бой с Джошуа?

Вижте подробности

Тайсън Фюри може да бъде принуден да се изправи срещу Антъни Джошуа. Циганския цар в момента се готви да се бие с бившия носител на титлата на UFC Франсис Нгану в Саудитска Арабия на 28 октомври – но неговият пояс на WBC в тежка категория няма да бъде заложен срещу дебютанта в бокса. Всички се надяват, че след боя с камерунеца, Фюри ще се договори с Олександър Усик за обединяваща всичките титли битка. Украинецът сега държи поясите на WBA, WBO и IBF.

Последната актуализация на класацията на WBC обаче постави Дионтей Уайлдър като претендент номер едно за Фюри, като Джошуа е втори в списъка, а Анди Руис пада до петото място. Това означава, че ако Ей Джей и Бронзовия бомбардировач най-накрая се бият, те ще се изправят в един финален елиминатор, за да решат следващия задължителен претендент на Фюри за WBC.

Победителят ще получи шанс срещу Фюри и ако той откаже да се изправи срещу победителя, може да бъде лишен от пояса си, според вестник „Дейли Стар“. А Джошуа или Уайлдър ще се изправят срещу друг основен претендент за овакантената лента.

За съжаление, последната актуализация на класирането на WBC дойде в момент, когато битката на Джошуа с Уайлдър е изложена на риск от провал, според скорошна актуализация от промоутъра на британеца Еди Хърн. Напоследък имаше промяна във властта, когато става дума за големи боксови двубои в Саудитска Арабия и това остави Джошуа срещу Уайлдър в неизвестност.

Skills Challenge Entertainment, с когото Хърн преговаряше, беше заменен от нов субект, който резервира битката на Фюри с Нгану.

„Всички се съгласиха с условията, но докато парите не бъдат осигурени, битката няма да се случи“, каза той. „Има движение в управлението и собствеността върху бокса в Саудитска Арабия и от тях зависи какво искат да направят. Ако не искат да се справят с Джошуа-Уайлдър, може би ще отидат някъде другаде, но това е една от най-големите битки в бокса в тежка категория.“

Въпреки че Хърн продължава да има намерение да осигури битка с Уайлдър, изглежда като въпрос на време той да бъде принуден да търси алтернативни възможности. 44-годишният промоутър, който работи с Джошуа от десетилетие, предположи, че звездният му клиент може да се изправи срещу Филип Хръгович или Анди Руис през декември, преди да преразгледа дългогодишното си съперничество с Уайлдър.

Още от Бойни спортове

Вижте подробности

Вижте още

Кмета на „Сердика“ инж. Тодор Кръстев и зам.-кметът на „Подуяне“ Петър Митев наградиха победителите

Родният сумист отстъпи пред Атамифуджи

Мачът бе изключително оспорван

Шампионът на WBC в тежка категория с типичен коментар

"Чувствам се като звяр", заяви той

Вижте подробности

Той даде да се разбере, че никога няма да се бие с Антъни

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки