РАЗКРИТИЕ: Футболист на Галатасарай ще играе за България

Вижте подробности

РАЗКРИТИЕ: Футболист на Галатасарай ще играе за България

Халфът на Галатасарай Йозгюр Баран Аксака е дал съгласието си да играе за България, съобщи за Novsport.com селекционерът на младежкия национален отбор по футбол Александър Димитров.

„Той не бе включен в състава за мачовете с Естония и Израел, защото към момента няма игрови минути. Очаква се всеки момент да бъде преотстъпен на друг отбор от турската Суперлига и да започне да играе редовно. Ако това се случи, ще отида да го гледам и може да разчитам на него за мачовете с Германия и Косово през октомври“, заяви Димитров.

Той допълни, че щабът му постоянно следи десетки футболисти в цяла Европа, които имат връзка с България и имат право да носят националната фланелка.

„Има футболисти в много страни, включително в Германия и по-долните дивизии на Англия. Ние непрекъснато следим изявите им, но за да извикаме такъв футболист, той трябва да е с по-добра класа от талантите, които играят в българското първенство и които наблюдаваме постоянно“, допълни селекционерът на младежкия национален отбор, който преди няколко дни записа много престижна победа над третите в Европа и света Израел с 1:0.

ОЧАКВАЙТЕ ПО-КЪСНО ДНЕС СПЕЦИАЛНО ИНТЕРВЮ НА АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ ЗА NOVSPORT!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки