ЦСКА с благотворителна инициатива за първия учебен ден (ВИДЕО)

„Всяко дете заслужава да бъде щастливо“, пишат от „Армията“

„Всяко дете заслужава да бъде щастливо на първия учебен ден!“, пише официалният клубен сайт на ЦСКА и допълва:

„За съжаление, огромен брой деца в България няма да посрещнат 15-и септември с нови учебни пособия. Само във Врачанска област са локализирани 840 ученици, чиито семейства нямат възможността да им купят необходимите материали за нормален учебен процес. Един учител там обаче се грижи възможно най-много от тях да се зарадват на нови пособия. За поредна година Мая Методиева организира инициативата „Прави добро. Бъди добър“, която набавя раници и учебни материали за нуждаещи се малчугани. До края на август бяха събрани едва 20 ранички от необходимите 840.

Провокирани от желанието да бъдем част от доброто, въвлякохме академията на ЦСКА и първия отбор в кампанията с цел да помогнем на повече ученици. Събрахме стотици ранички и ги занесохме лично на децата, заедно с футболисти от школата. По този начин искахме да помогнем не само на онези в беда, но и да научим нашите деца да са милостиви и съпричастни с нуждите на другия. Футболистите от школата посетиха и къщата на едно от семействата, а видяното ще помнят дълго. Сблъскаха се с един различен свят, свят на нищета, който всички ние трябва да опитаме да променим към по-добро.

Кампанията „Прави добро. Бъди добър.“ продължава до края на септември. Призоваваме всеки, който има възможност, да се включи в нея. Информация как да го направите ще намерите тук: https://shorturl.at/anyHM

Благодарим на всички родители от школата и на всеки, включил се от първия отбор, че се отзоваха и помогнаха!“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки