Астън Мартин приемат нормално критиките от Алонсо

Испанецът се изказа доста лошо за настройките на колата си в Сингапур

Отборът на Астън Мартин категорично записа своя най-слаб уикенд от началото на сезон 2023 във Формула 1 по време на Гран При на Сингапур миналата седмица.

Очакванията бяха на „Марина Бей“ британският тим да бъде близо до челото, тъй като пистата много прилича на тези в началото на шампионата, на които AMR23 се чувстваше много добре. Действителността обаче се оказа съвсем различно и Фернандо Алонсо стартира едва осми, а съотборникът му Ланс Строл се блъсна тежко в квалификацията и дори не участва в състезанието.В самата надпревара Алонсо завърши на 15-то място след множество перипетии и така Астън Мартин регистрира първия си нулев уикенд от началото на годината. След него тимът от Силвърстоун изостава с 48 точки от Ферари в спора за третото място в конструкторския шампионат седем кръга преди края на сезона.

По време на самото състезание двукратният световен шампион, който е известен със своите изблици по радиото, отново прояви тази си черта и критикува отбора си. В отговор на тази открита критика от страна на двукратния световен шампион ръководителят на Астън Мартин Майк Крак заяви, че не вижда проблем с нея, тъй като е била заслужена.

„Като отбор ние трябва да си вземем бележка когато пилот ни критикува. Очевидно това не беше представянето, което той очакваше и с което е свикнал. В този случай критиката е нормална. Ние искаме пилотите да дават всичко от себе си и е нормално те да реагират така, когато нещата не се получават. Така че нямаме проблем с критиките“, обясни Крак.

 

Още от Формула 1

Младокът впечатлява в Алфа Таури след като замени Даниел Рикардо

Нидерландецът с триумф и в Япония

Цунадо и Рикиардо остават в отбора и за следващия сезон

Нидерландецът беше безкомпромисен в квалификацията на "Сузука"

Нидерландецът беше недостижим в квалификацията на "Сузука"

Единственият, който е получил разрешение е Андрети Глоубъл

Нидерландецът е без проблеми в Япония този уикенд

Германецът е без отбор през този сезон във Формула 1

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки