Защо Роналдо няма да спечели делото срещу Ювентус

В Торино уверени, че португалецът е в слаба позиция

Защо Роналдо няма да спечели делото срещу Ювентус

Задаващото се дело между Ювентус и Кристиано Роналдо не плаши изобщо ръководството на италианския колос. Изданието Tuttosport, което се слави със силни позиции в клуба от Торино, описва подробно как адвокатите на португалската звезда са представили иска пред Арбитражния съд на CONI, изисквайки "Старата госпожа" да плати отсрочените 19 милиона евро, договорени по време на известните вече „маневри за заплати“ по време на пандемията от COVID-19.

Разследване между Consob (италианска комисия) и прокуратурата в Торино разкри, че споразуменията, подписани в този период, са били спазени от клуба, като на въпросните играчи са били изплатени тримесечните възнаграждения, които са се съгласили да отсрочат. Роналдо никога не е подписвал такъв тип частни договори.

Адвокатът на Ювентус Чезаре Габазио и неговият екип твърдят, че без този договор португалският футболист няма право да иска въпросното изплащане. Документите, изпратени до Арбитражния съд от правния екип на португалеца, продължава докладът, са невалидни.

А в Торино държат и още един силен коз - португалската звезда реши да си тръгне Манчестър Юнайтед през лятото на 2021 г. За да осигури напускането си, нападателят подписа споразумение, в което се посочва, че няма неуредени задължения с предишни клубове.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки