Алегри защити грешниците от Сасуоло

Гати и Шчесни костваха на отбора си точките на "Мапей"

Алегри защити грешниците от Сасуоло

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри защити вратаря Войчех Шчесни и защитника Федерико Гати, след като техни грешки доведоха до загубата с 2:4 от Сасуоло. На пресконференцията си преди мача с Лече специалистът също така подчерта важността на целта пред “Старата госпожа”, а именно завършване на сезона в топ 4 на Серия "А".

“Гати трябва да остане спокоен, кариерата му тепърва започва. Ще има и други грешки. Може би не като тази в събота, но въпреки това ще има и още. Шчесни ни е титулярният вратар и утре ще играе, макар и да сме наясно, че Матия Перин също е важен за нас. Мойс Кийн има малък проблем в пищяла и днес ще оценим състоянието му, но останалите играчи са добре. Ще трябва да реша за Федерико Киеза и Душан Влахович, които изиграха два важни мача. Единият може да започне на пейката, все пак след това ще гостуваме в Бергамо.

Кои са ни лидерите? Разполагаме с Данило и Шчесни, както и Алекс Сандро, въпреки че в момента е контузен. Даниел Ругани също израсна много. В сравнение с миналия сезон загубихме доста от опита ни, но придобихме скорост и лекота. Трябва да продължим да работим с баланс, знаейки че ситуации като тази в събота могат да се случат. Но тогава ставаше въпрос за индивидуални ситуации, а не за отборни. Трябва да имаме желанието и волята да постигнем максимални резултати. Има големи напрежение и чувство на отговорност. Момчетата обаче трябва да останат спокойни. Ние взехме решения за настоящето и бъдещето на клуба.

Утре се изправяме срещу солиден отбор. Роберто Д’Аверса е много добър треньор и се справя добре с Лече. Тяхната игра е доста добра, като имат технични и солидни футболисти. Също така разполагат и с Панталео Корвино, който е много добър и е сред най-опитните директори. Той винаги успява да изгради добри състави като този от миналия сезон. Интер, Наполи и Милан са трите отбора, които са над останалите. Интер показва, че заслужава първата позиция в класирането. Ние трябва да сме добри, за да преборим за място в топ 4. Това би било важно постижение, без да си поставяме някакви граници.

Когато започнеш нов цикъл, от голямо значение е да играеш в Шампионската лига. Затова е ключово за завършим в топ 4 при всички положения. Отборът съжалява за загубата от Сасуоло, но е мотивиран и ядосан заради случилото се. Утре ще изиграем по-внимателен мач. Надяваме се възможно най-скоро да навлезем в добра форма и работим върху това. Предстоящият двубой ще бъде тежък. Опонентът ни е допуснал малко голове и играе добре. Ние обаче трябва да покажем решителност да компенсираме негативния ни резултат от миналия кръг”, коментира Алегри.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки