Бойко Борисов на „Лаута“: Ще стане едно прекрасно съоръжение

„След стадиона на Ботев, сега и Локомотив гледат с повече оптимизъм бъдещето”

Бойко Борисов на „Лаута“: Ще стане едно прекрасно съоръжение

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че стадион „Локомотив“ в Пловдив ще стане „едно прекрасно съоръжение“.

Той присъства на официалното откриване на Южната трибуна на стадиона, която вече получи АКТ 16 и разрешение за ползване. Борисов изрази увереност, че от Локомотив (Пловдив) могат да гледат с оптимизъм към бъдещето.

Новата трибуна на спортния комплекс бе открита с водосвет, а на церемонията присъстваха областният управител на Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев, Костадин Язов, който отговаря за строителството на съоръжението от страна на Община Пловдив, Живко Желев – управител на фирмата-строител на стадиона, легендата на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев и бившият изпълнителен директор на футболния клуб Атанас Узунов.

На събитието бе и един от двамата собственици на Локомотив - Адам Сотков.

„Имам удоволствието да поканя на откриването на Южната трибуна човека, благодарение на когото това стана възможно – както двете трибуни, които вече са готови, така и бъдещите две. Изказвам благодарности към г-н Борисов като собственик и от името на цялата локомотивска общност“, обърна се Адам Сотков към Бойко Борисов.

„След стадиона на Ботев и Локомотив гледат с повече оптимизъм бъдещето, виждайки тези готови трибуни. Другата трибуна също расте. Отборът им е първи. Както винаги съм казвал, аз нямам неизпълнени обещания. Който и да е собственик, който и да е тук - те знаят, че надеждата им е в нас“, заяви Борисов.

По думите му затова хората очакват политиката за изграждане на инфраструктура, стадиони, станции и булеварди да продължи.

„Ще стане едно прекрасно съоръжение. Едновременно с тази трибуна сме обещали да се направи и паркингът, за да стане едно хубаво комлексче“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Южната трибуна на стадион „Локомотив“ ще бъде използвана за първи път още днес в мача от 12-ия кръг на футболната Първа лига между отборите на Локомотив (Пловдив) и ЦСКА, като на нея е обособен и секторът за гостуващи привърженици. Срещата между двата тима започва в 20:00 часа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки