Късен гол остави Пирин и Славия с по точка в Благоевград (ВИДЕО)

"Белите" бяха на 9 минути от така нужния успех

Късен гол остави Пирин и Славия с по точка в Благоевград (ВИДЕО)

Пирин успя да лиши Славия от така нужната победа и завърши 1:1 в мача им от 12-ия кръг на efbet Лига. "Белите" бяха на 9 минути от едва втората си победа за сезона, но гол на Андрей Йорданов разпредели по точка за двата отбора.

В първите минути Славия бе отборът, който владееше топката повече. В 5-ата минута Мартин Бачев върна неразчетено топката към Максим Ковальов, но стражът на Пирин успя да се справи със ситуацията преди Роберто Райчев да се възползва от нея. 

В 12-ата минута Венцислав Бенгюзов центрира от пряк свободен удар, а Александър Дюлгеров стреля с глава, но малко над вратата.  Минута след това Славия поведе в резултата. Сибири Кейта се справи с двама играчи на Пирин и с изстрел в долния ляв ъгъл даде преднина на "белите". 

В 50-ата минута Дост технично подаде към Кейта в назателното поле, който обаче не успя да отправи опасен удар. В следващите минути Пирин се впусна в търсене на изравнителен гол, но защитата на Славия се справи. 

В 81-ата минута натискът на Пирин даде резултат. След центриране от корнер Андрей Йорданов стреля с глава, а топката тупна на земята преди да влети във вратата на Славия за 1:1.  В 86-ата минута Любомир Тодоров пробва с изстрел от границата на наказателното поле да изненада Вуцов, но стражът на "белите" се справи. 

С равенството Пирин е 12-ти с 11 пункта, докато за Славия петата точка от началото на сезона ги остави на предпоследното 15-то място.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ПИРИН:  12. Максим Ковальов, 6. Андрей Йорданов, 38. Александър Дюлгеров, 29. Мартин Бачев, 8. Дмитро Семенив, 73. Венцислав Бенгюзов, 4. Айуб Абу, 20. Аймен Суда, 17. Борис Тютюков, 11. Иван Тасев, 19. Юго Комано;

Треньор: Иво Тренчев;

СЛАВИЯ: 21. Светослав Вуцов, 37. Венцислав Керчев, 4. Виктор Генев, 6. Мартин Георгиев, 3. Ертан Томбак, 27. Емил Мартинов, 17. Ерол Дост, 73. Иван Минчев, 33. Галин Иванов (к), 93. Сибири Кейта, 14. Роберто Райчев;

Треньор: Иван Колев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки