ИЗВЪНРЕДНО: Нови разкрития за колапса, към който отива Тотото

Вижте подробности

ИЗВЪНРЕДНО: Нови разкрития за колапса, към който отива Тотото

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев бодряшки се похвали в интервю за БНТ, че служителите на Българския спортен тотализатор се радват на по-добри условия за труд и по-високо заплащане при неговото управление. Сайтът 7dnisport.bg, обаче публикува разкрития от които се разбира, че и двете неща просто не са верни.

Относно заплатите на работещите е задействана "невероятна схема". Сключеният нов колективен трудов договор на служителите дава правото да се възползват от ваучери за храна от пари, който им се от удържат от заплатите! Т.е. на служителите им се връща нещо, което си е тяхно. И това според спортния министър е увеличение на заплатите. Разбира се, служителите и синдикатите не са никак доволни от това и според информации вече стягат  протестни действия.

Относно заплатите на работещите е задействана невероятна схема. Сключеният нов колективен трудов договор на служителите дава правото да се възползват от ваучери за храна от пари, който им се от държат от заплатите! Т.е. на служителите им се връща нещо което си е тяхно. Това според министъра е увеличение. Служители и синдикати са в потрес от тотално неадекватното изказване на личния авер на Кирил Петков и вече стягат протестни действия.

Що се отнася до "условия на труд", то в БСТ към момента такива определено липсват. И това е мнението на все по-малко оставащите там служители. Защото е факт, че почти всеки втори си търси нова работа, а молбите за напускане валят ежедневно.

Автопаркът на дружеството е в тотален упадък, а в някои дирекции се стига до там сами да си ремонтират служебните коли. Според 7dизпълнитnisport.bg новопостъпил служител, който e трябвало да отговаря за автопарка, е изкарал на работа точно… половин ден! Човекът започнал работа, видял какво тотално безхаберие и некомпетентност цари и си взел шапката отчаян.

Най-новото „управленско“ решение на изпълнителни директор на Тотото Тарлеков било при командировки служителите от един пол да спят в една хотелска стая, за да се пестят пари. Нищо, че когато шефовете ходят по командировки, те не само не спят в една стая, ами си наемат луксозни апартаменти.

Очевидно изнервен и явно осъзнаващ невъзможността да се справя с управлението на дружеството, изпълнителният директор взима крайно неадекватни решения, които не подобряват работната среда. Напротив още повече демотивират служителите на БСТ. Въпросът е докога ще продължи тази серия от неадекватни и неподготвени управленци в министерството. И дали те не се назначават от Димитър Илиев, като част от политиката на ПП да се съсипе Спортния тотализатор...

 
 
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки