Дани Начев: Силата на Спартак е в колектива и феновете

„Треньорът изисква от нас раздаване и защитаване на емблемата"

Дани Начев: Силата на Спартак е в колектива и феновете

Един от най-добрите играчи на Спартак в момента е Даниел Начев. Халф с безспорни качества, който с лекота и финес гради играта и създава положения за съотборниците си.

След като заигра редовно този сезон, Дани е вкарал и два важни гола за „соколите“.

Той коментира последния успех на тима над Литекс и обяви какво се стреми да постигне със Спартак и какво очаква от двубоя с Крумовград за Купата на България другата сряда във Варна.

„Мача в Ловеч знаехме, че няма да е лесен, но знаехме и че ще спечелим. На полувремето си казахме, че каквото и да става трябва да си вземем мача. Класата на опитните футболисти също даде отражение във важен момент. Радостен съм, че успяхме да вземем трите точки“, започна Дани.

„Да, създадохме достатъчно положения и става трудно, когато след толкова възможности не успееш да отбележиш, но това е футбола и понякога така се получава. Пак казвам, важното е че спечелихме този важен мач“, добави той.

„Силата на Спартак по мое мнение е в колектива на отбора и не само. Също и на верните ни фенове. Вижда се, че играем доста по-силно вкъщи и до голяма степен за това допринасят феновете. Не мисля, че Спартак отстъпва на някой от другите, които се борят борят за елита“, каза още техничният полузащитник.

„Аз искам да получавам повече шанс и се опитвам с всеки мач, в който съм на терена, да доказвам, че заслужавам повече игрово време. Най-хубавият момент, откакто съм в отбора, е завръщането на Спартак в елита. Силно вярвам, че пак ще успеем да изпълним целта на клуба и ще върнем отбора там, където му е мястото – при майсторите“, заяви Начев.

„Треньорът изисква от нас раздаване и защитаване на емблемата. Всички си дават сметка за какъв отбор играят и до момента мога да кажа, че всички се справят. Разбира се, че искам да играя за Спартак в елита и да съм по-често на терена, но това зависи и от мен. Що се отнася до предстоящата среща за Купата, Крумовград е много силен съперник. Очаквам да стане хубав мач и ще направим всичко възможно да ги елиминираме“, завърши Даниел Начев.

Марек би Добруджа и измести Монтана (ВИДЕО)

Куриозен гол донесе успех с 2:1 и 3-ото място във Втора лига

Официално: Преместиха 2 мача от Втора лига

Срещите ще се играят в понеделник, вместо в събота

Ето какво иска собственикът на „соколите“ от играчите

Вижте подробности

Беласица вкара 2 гола и пропусна дузпа срещу  Лудогорец ІІ и се отдалечи от опасната зона

Бела вече диша по-спокойно за оцеляването си във Втора лига

ОБЗОР: Струмска слава отложи промоцията на Септември

Янтра отново не победи след 1:1 срещу Спортист Своге

Марица (Пловдив) се раздели с трима

Още преди края на сезона

ЦСКА 1948 II засили Черноморец (Бс) към аматьорите, Спартак (Варна) се върна към победите

Вижте как завършиха мачовете от Втора лига днес

Росен Кирилов с дилема преди мача с Литекс

Треньорът на Спартак Варна все още не е решил кой да играе на левия бек

Треньорът на „соколите“ се колебае за украинец

Вижте подробности

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки