Кумът на Стоичков избран за председател на Общинския съвет в Пловдив

Атанас Узунов получи подкрепата от 32 общински съветници

Кумът на Стоичков избран за председател на Общинския съвет в Пловдив

Бившият футболен съдия и кум на Камата - Христо Стоичкоив, Атанас Узунов бе избран за председател на Общинския съвет в Пловдив. При таен вот той получи подкрепата на 32 от общинските съветници. 68-годишният Узунов е най-възрастният сред всички и започва четвъртия си мандат.

Предложението беше на управляващата партия ГЕРБ. Опонентът му Виолета Константинова от "Възраждане" събра само 5 гласа. Останалите съветници гласуваха не подкрепям никого.

От коалиция ПП - ДБ заявиха преди началото на сесията, че ще бъдат в опозиция в Общинския съвет и няма да участват в изпълнителната власт в града в този мандат. Те не издигнаха кандидатура за председател на местния парламент, тъй като опозиционните им намерения не се съвместяват с този пост. Преди избора на председател на местния парламент новоизбраните съветници, кметът и районните кметове положиха клетва.

В първите си думи след клетвата кметът Костадин Димитров заяви, че е огромна отговорност и щастие да управляваш най-стария жив град на Европа и Европейската столица на културата.

Той обеща, че няма да пести усилия и енергия да разкрие пълния му потенциал. Димитров благодари на пловдивчани за подкрепата на изборите и обеща да работи за спечелване на доверието на останалите, които не са гласували за него. Новият кмет пожела успех на всички, които ще участват в изпълнителната власт, пише БНР.

Първото заседание на Общинския съвет по традиция се проведе в зала „Съединение” на Регионалния исторически музей. В 51-членния Общински съвет ГЕРБ има 13 мандата, ПП – ДБ – 10, Съединени за Пловдив – 8, "Браво, Пловдив" и "Възраждане" по 5, "БСП за България" и ИТН по 4, ДПС – 2 места.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки