Петър Ганев: Дългът на Левски остава много висок

"Говорим от порядъка на 10 милиона", потвърди той

Петър Ганев: Дългът на Левски остава много висок

Бившият член на Надзорния съвет на Левски Петър Ганев говори след Общото събрание на клуба.

"Хубаво е да направим бърза ретроспекция на това, което се случи последните шест месеца от последното събрание, в което аз и Иво Ивков бяхме освободени. Шест месеца почти нищо не казахме и ръководството имаше пълен комфорт. Имаха пълна свобода, но видяхме атаки срещу хората, които не бяха съгласни с ръководството. Много малко информация към привържениците. Разделението е между клуб и привърженици", започна той.

Бяха казани някои числа. НАП се плаща 70 на 30 и това се изпълнява, но дългът остава много висок. Говорим от порядъка на 10 милиона. Беше повече, но нашата идея с трансфери да се удари главницата и да изчезне, да няма главница и Левски да се бори към шампионска титла. Това изчезна. Дължим към НАП, не се борим за титла и изпуснахме играчи.

Въпрос имах и за трансфера на Сонко. Защо продаваме на три пъти по-ниска сума от предложеното от Брьондби за Хосе. Не получих смислен отговор. Третият ми въпрос бе свързан с дълга към компанията, която управлява клуба. Те го наричат консултантски договор, а ние го наричаме договор за управление. Този дълг е за над 1.2 милиона лева. Това ми бяха трите основни въпроса. За футбол не сме говорили толкова.

Беше казано, че Боримиров вече не е временен изпълнителен директор, а се справя чудесно, което аз не споделям и остава за постоянно", добави още бившият член на Надзорния съвет на Левски."Оценката на ръководството и на вярата в клуба се дава в отстъпление от стадиона. Виждаме го по продадените абонаменти карти и по посещение на стадиона. Помните, когато имаше вяра, колко пъти беше разпродаден стадиона. Върнахме се в тези 10 години, в които хората, които обичат клуба, бяха далеч от стадиона.

Единственият успех е броят продадени фланелки, които знаете защо дойде. Точно за това работихме всички – да има договор с "Адидас", знаейки, че фланелката ще бъде харесвана и купувана. Това беше единственият успех, който отдавна бе заложен, бе очакван и се случи", завърши Ганев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки