Денков нямал критики към спортния министър Димитър Илиев

Премиерът взе главата на заместник-министър на МВР

Денков нямал критики към спортния министър Димитър Илиев

Министър-председателят Николай Денков нямал критика към министъра на младежта и спорта Димитър Илиев. Това обави самият той на извънреден брифинг. По думите му, Илиев нямал преки отговорности при организацията на мача България - Унгария.

Припомняме, че оставката на Илиев бе поискана по-рано днес от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.  

"Спортният министър трябва да си подаде оставката незабавно, защото нагнетяваше напрежението. Преди това трябва Борислав Михайлов да си подаде оставката, незабавно! Терзиев, който позволи да се съберат агитките на мирен протест - как така ще събираш враждуващи агитки на мирен протест? Заради един, да не го нарека Борислав Михайлов с най-обидните думи, в София се проля кръв и Терзиев го разреши това нещо. Вследствие на което, тези провокации нямаше как да се подминат. И най-интересното е, че в 7.30, когато София гори, получавам имейл за среща от кмета на София. В 7.30 - вместо да си гледа града, той ми пише имейл", посочи сутринта Борисов. 

Николай Денков обаче е уволнил заместник-министръра на вътрешните работи Стоян Темелакиев. Относно исканията за оставката на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, премиерът обяви, че първо ще обсъди следващите стъпки с вицепремиера Мария Габриел, която е в чужбина. 

Той обаче обяви, че по време на протестите вчера Калин Стоянов е бил на кинопрожекция, "което е доста смущаващо". 

Премиерът заяви, че е потърсил комуникация с УЕФА за тяхното становище за организацията на двубоя, като заяви, че ще поиска мнение и от ФИФА. С

"Вместо футболен празник, вчера наблюдавахме грозни сцени на насилие. Основната причина е в дългогодишното управление на сегашното ръководството на БФС, което доведе до упадък на българския футбол. Хаотичните действия на това ръководство около организацията на вчерашния мач допълнително нагнетиха напрежението. Към това трябва да добавим и грешки в организацията от страна на ръководствата в МВР и СДВР, които събраха на едно място враждуващи агитки", отбеляза Денков. 

"Искам да благодаря на всички мирно протестиращи и на полицаите, изпълнили дълга си, без да проявяват насилие в трудната обстановка. Не можем да си затворим очите пред сцените, в които отделни полицаи биеха и ритаха паднали граждани или случайно попаднали в техния обсег такива", категоричен бе Денков. 

Премиерът възложи на главния секретар Живко Коцев максимално бързо и обективно разследване за наблюдаваните случаи на насилие от отделни полицаи. "Имената им трябва да станат ясни и те трябва да получат най-високи дисциплинарни наказания за проявените случаи на полицейско насилие, включително и уволнение от службите от МВР", допълни още той. 

100 години от първия официален мач на националния ни отбор

На 21-ви май 1924г. България се изправя срещу Австрия

Според Андриан Краев, Хосе Кордоба ще се справи отлично в Рейнджърс

Панамецът е близо до трансфер в Шотландия

Генчев взима в Левски още един от Крумовград?

Патрик Луан е в трансферната листа на "сините" за лятото

Ботев Враца гледа към трите точки и спасението срещу Етър

Мачът е от без значение за "болярите", но много важен за съперника

Локомотив София ще търси спешни точки в Стара Загора

Берое приема столичани от 18:45ч.

Пирин и Хебър в директна битка за оцеляване в елита

Решителният мач е днес от 21:00ч.

Загорчич: Ще направим всичко по силите си за Европа

„Да си национал на България е върхът на кариерата ти“

От Ботев: Славия си заслужи успеха

„Искахме да се надиграваме, но не се представихме силно след червения картон“

Славия удари Ботев (Пд) с човек по-малко и погледна към Европа (ВИДЕО)

„Канарчетата“ удариха 2 греди и паднаха с 1:3

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки