Чакаме смърт на стадиона за нови правила

Пожалиха Левски след ранен фен и десетки ракети в сектора за гости

Чакаме смърт на стадиона за нови правила

Само смъртен случай може да промени законите по стадионите у нас. Доказва го поредното решение на Дисциплинарната комисия на БФС. Столичният гранд Левски бе наказан с финансова глоба в размер на 11 300 лева, клубът получи и предупреждение за лишаване от домакинство при следващо провинение. Толкова!

А броени дни по-рано привърженици на "сините" изстреляха двуцифрен брой ракети към сектора за гости, където бяха настанени тези на Ботев Пд в дербито на 17 кръг на стадион "Георги Аспарухов". Фен на "канарчетата" пък бе откаран в болница, след като бе нацелен с камък.

Нищо не успя да убеди Дисциплинарната комисия, че трябва по-сериозна санкция. И така до деня, в който фатален инцидент ще принуди ръководители и шефове у нас, че нещо не е както трябва. Дотогава ще го караме на приятелски начела, защото нали именно "синият" собственик Наско Сираков сне доверието си от това управление на БФС. А може и да е чиста случайност, но е малко вероятно.

Редно е да се подчертае добре, че дори фенове на Левски освиркваха свои съмишленици в неделя по време на двубоя, осъзнавайки, че е много вероятно следващото домакинство да се играе пред празни трибуни. Но дори потенциалната тежка санкция не би била най-важна в случая, когато е застрашен нечий човешки живот. Подобни сцени имаше и по време на Вечното дерби през октомври, когато двете агитки се стреляха с пиротехника. После БФС затвори Сектор "Б" на "Герена", удари и по ЦСКА.

А има ли нужда да се припомня онзи прословут инцидент с бомба, която гръмна пред скамайката на "червените" преди друго едно дерби, а после от "синия" лагер обясняваха как няма доказателство откъде е полетяло взривното вещество. И тогава имаше пострадал, но не и сериозни последици за клуба. 

В случая не е важно кой отбор е наказан и коя фракция е потърпевша. Подобни инциденти вече са ежедневие в родния футбол. Една от причините стадионите у нас да пустеят е именно липсата на безопасност. Как утре родител да заведе своето дете на мач, когато е нъпълно възможно да бъде нацелено с ракета, бомба или камък. Отдавна вече родните съоръжения не са място, където семейство да прекара заедно неделен следобед. И докато няма закони, хаосът ще властва, а от това ще печели всеки друг, но не и родният футбол.

Серия от неадекватни управленски решения на Тарлеков поставят съществуването на БСТ под въпрос

Тарлеков демонстрира управленска импотентност оставяйки регионални дирекции без директори. Каква е целта остава да гадаем

Как Градев уреди пари за Руди Гела на гърба на служители от ЦСКА

Нови разкрития за "мъжката им дружба"

Първият и последният мач на Бреме са свързани с България

Интересни подробности от кариерата на знаменития бранител

Футболът ни крещи за още мачове като този

Лудогорец и Черно море направиха шоу в Разград

Градев в истерия, призна си, че няма юридическа диплома

Вижте подробности

Балъков: Битката за титлата ще е жестока

Бала очаква сериозна надпревара до последно в efbet Лига

РАЗКРИТИЕ: Как Руди Гела и Градев източваха ЦСКА

Вижте скандалната история

Градев, само истината може да те освободи

Нови разкрития за ментето не адвокат

Какво се случва с Билал Бари?

Нападателят вече трябваше да е готов, а никой не знае кога ще играе

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки