Чакаме смърт на стадиона за нови правила

Пожалиха Левски след ранен фен и десетки ракети в сектора за гости

Чакаме смърт на стадиона за нови правила

Само смъртен случай може да промени законите по стадионите у нас. Доказва го поредното решение на Дисциплинарната комисия на БФС. Столичният гранд Левски бе наказан с финансова глоба в размер на 11 300 лева, клубът получи и предупреждение за лишаване от домакинство при следващо провинение. Толкова!

А броени дни по-рано привърженици на "сините" изстреляха двуцифрен брой ракети към сектора за гости, където бяха настанени тези на Ботев Пд в дербито на 17 кръг на стадион "Георги Аспарухов". Фен на "канарчетата" пък бе откаран в болница, след като бе нацелен с камък.

Нищо не успя да убеди Дисциплинарната комисия, че трябва по-сериозна санкция. И така до деня, в който фатален инцидент ще принуди ръководители и шефове у нас, че нещо не е както трябва. Дотогава ще го караме на приятелски начела, защото нали именно "синият" собственик Наско Сираков сне доверието си от това управление на БФС. А може и да е чиста случайност, но е малко вероятно.

Редно е да се подчертае добре, че дори фенове на Левски освиркваха свои съмишленици в неделя по време на двубоя, осъзнавайки, че е много вероятно следващото домакинство да се играе пред празни трибуни. Но дори потенциалната тежка санкция не би била най-важна в случая, когато е застрашен нечий човешки живот. Подобни сцени имаше и по време на Вечното дерби през октомври, когато двете агитки се стреляха с пиротехника. После БФС затвори Сектор "Б" на "Герена", удари и по ЦСКА.

А има ли нужда да се припомня онзи прословут инцидент с бомба, която гръмна пред скамайката на "червените" преди друго едно дерби, а после от "синия" лагер обясняваха как няма доказателство откъде е полетяло взривното вещество. И тогава имаше пострадал, но не и сериозни последици за клуба. 

В случая не е важно кой отбор е наказан и коя фракция е потърпевша. Подобни инциденти вече са ежедневие в родния футбол. Една от причините стадионите у нас да пустеят е именно липсата на безопасност. Как утре родител да заведе своето дете на мач, когато е нъпълно възможно да бъде нацелено с ракета, бомба или камък. Отдавна вече родните съоръжения не са място, където семейство да прекара заедно неделен следобед. И докато няма закони, хаосът ще властва, а от това ще печели всеки друг, но не и родният футбол.

В Лондон: Следващите 6 мача са съдбовни на Почетино

След драматичната неделна загуба във финала за Карбао Къп

За какво му е на Левски Хоакин Фернандес?

"Сините" имат петима централни защитници

Серия от неадекватни управленски решения на Тарлеков поставят съществуването на БСТ под въпрос

Тарлеков демонстрира управленска импотентност оставяйки регионални дирекции без директори. Каква е целта остава да гадаем

Как Градев уреди пари за Руди Гела на гърба на служители от ЦСКА

Нови разкрития за "мъжката им дружба"

Първият и последният мач на Бреме са свързани с България

Интересни подробности от кариерата на знаменития бранител

Футболът ни крещи за още мачове като този

Лудогорец и Черно море направиха шоу в Разград

Градев в истерия, призна си, че няма юридическа диплома

Вижте подробности

Балъков: Битката за титлата ще е жестока

Бала очаква сериозна надпревара до последно в efbet Лига

РАЗКРИТИЕ: Как Руди Гела и Градев източваха ЦСКА

Вижте скандалната история

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки