1. Novsport
  2. - Италия
  3. Салернитана шокира Лацио след обрат за първата си победа през сезона (ВИДЕО)

Салернитана шокира Лацио след обрат за първата си победа през сезона (ВИДЕО)

Домакините стигнаха до успех с 2:1

Салернитана шокира Лацио след обрат за първата си победа през сезона (ВИДЕО)

Салернитана изненадващо обърна Лацио и го победи с 2:1 у дома в среща от 13-ия кръг на Серия А. Това бе първи успех за тима от Южна Италия през настоящата кампания в първенството, с което вече има 8 точки на последното 20-о място. Римските „орли“ са десети със 17 точки.

Салернитана стигна до първото добро положение в мача в 25-ата минута, когато Емил Боинен стреля от границата на наказателното поле, но над вратата.

В 40-ата минута Лацио имаше претенции за дузпа за нарушение на Норберт Гьомбер срещу Чиро Имобиле. След триминутно преразглеждане с ВАР Алесандро Пронтера посочи бялата точка. Именно Имобиле се нагърби с изпълнението и с удар долния десен ъгъл се разписа за 0:1.

Второто полувреме започна по мечтан начин за домакините от Салерно, които стигнаха до изравнителен гол в 55-ата минута, когато след щастлив рикошет топката стигна до Григорис Кастанос, а той на празна врата я чукна в мрежата за 1:1.

Само четири минути след това Кастанос можеше да отбележи второто си попадение в мача, но ударът му по земя бе спасен от Иван Проведел. Час игра след началото Лацио отговори с шут на Фелипе Андерсон след индивидуален пробив на бразилеца, но вдясно от вратата.

В 66-ата минута Салернитана стигна до пълен обрат. Антонио Кандрева овладя топката след пас на Григорис Кастанос и със силен удар от далечна дистанция прати топката точно под напречната греда и вкара за 2:1, като по този начин донесе победата на своя тим срещу бившия си такъв.