Босът на ФИФА скочи в защита на женския футбол

Вижте какво каза Джани Инфантино

Босът на ФИФА скочи в защита на женския футбол

Президентът на Световната футболна централа (ФИФА) Джани Инфантино подчерта необходимостта телевизионните оператори да плащат "справедлива цена" за правата върху женския футбол по време на речта си на Общото събрание на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) в четвъртък.

"Истинското послание е да ни помогнете да популяризираме женския футбол. Не става въпрос само за паричните награди, но и за инвестицията в женския футбол", каза Инфантино.

Президентът на ФИФА предложи на телевизионните оператори да показват поне един час женски футбол на седмица, за да осигурят по-голяма полулярност на спорта.

"Нека да направим това всички заедно, защото имаме страхотни спортисти и личности, които да покажем. Ние сме тук, за да работим с вас в единство, за да намерим решения, да намерим въздействащи начини за популяризиране на женския футбол", добави той.

За тазгодишното Световно първенство за жени в Австралия и Нова Зеландия ФИФА и EBU постигнаха споразумение за правата за излъчване на турнира само около месец преди началото и след тежки преговори в продължение на няколко месеца.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки