1. Novsport
  2. - Италия
  3. Де Лаурентис проговори за бъдещето на Квара и Осимен

Де Лаурентис проговори за бъдещето на Квара и Осимен

Той разкри, че отборът е близо до преподписване с нигериеца

Де Лаурентис проговори за бъдещето на Квара и Осимен

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис говори в интервю за ситуацията с новите договори на Виктор Осимен, Хвича Кварцхелия и проектът за нов стадион на "партенопеите".

Нигерийският нападател беше звездата на шоуто при успеха със Скудетото миналия сезон и той поддържа тази форма през този сезон, отбелязвайки шест гола в девет мача от Серия А. С оставащи по-малко от две години от сегашния му договор, клубът работи усилено по нов договор.

„За Осимен сме близо до подписването, което чака от лятото", каза босът на Наполи. 

Той също беше попитан за ситуацията на Кварацхелия.

„Какво общо има той с това, остават му още четири години… Винаги плачеш за мъртвец, който го няма.“

Президентът на Наполи коментира работата си по изграждането на нов стадион.

„Чувам хората да казват: „Той представи проект, който беше отхвърлен“. Но не е вярно, представих проект, който „не е проучен“. Показах проект за 41 500 зрители, като се има предвид, че имаме средно 32 000 на година, а стадионът на Ювентус е едва 40 000, 39 900 мисля.

„Беше казано от някой, че стадионът трябва да е популярен и че трябва да бъде построен за 55-60 хиляди. Но това е добре, когато казват, че стадионът трябва да бъде достъпен за хората, тогава аз казвам, че трябва да се създаде публична собственост.

„Защото, когато след това трябва да измисля 70 милиона евро за Осимен, кой ще ги измисли? 90-годишна концесия? Искам да купя стадиона, с ангажимента да инвестирам тези милиони, необходими за изграждането на ложите, за да доведа публиката до играчите като на истински стадиони, всичко това.