1. Novsport
  2. Баскетбол
  3. Сакраменто отпадна, Везенков без точки (ВИДЕО)

Сакраменто отпадна, Везенков без точки (ВИДЕО)

Вижте подробности

Сакраменто отпадна, Везенков без точки (ВИДЕО)

Сакраменто Кингс отпадна на четвъртфиналите в In-Season турнира на НБА. Тимът на Александър Везенков загуби от Ню Орлиънс Пеликанс със 117:127 и записа трето поражение от този съперник през сезона. Българинът престоя на паркета само 6 минути, като хвана 2 борби и не успя при единствената си стрелба.

Сакраменто не се възползва от домакинското си предимство и силното начало, довело до аванс от 15 точки още в средата на първата четвърт. Публиката в “Голдън 1 Сентър” стана свидетел на бърз обрат в полза на гостите, които спечелиха всяка от другите три части и продължават към полуфиналите.

Везенков се появи в игра в средата на първата четвърт и извърши нарушение, което прати на наказателната линия Брендън Инграм. Българинът фаулира Хосе Алварадо в началото на втората четвърт, а пуерториканецът реализира единия от двата наказателни удара, за да изравни резултата. Негова тройка даде преднина на Ню Орлиънс, след което Везенков пропусна първата си стрелба. Секунди по-късно българинът взе борба под противниковия кош, но не получи нарушение, което разгневи феновете на домакините. Бившият ас на Олимпиакос излезе при оставащи малко повече от 8 минути до полувремето, а атаките на Сакраменто вървяха все по-трудно и само силните изяви на Сабонис попречиха на Ню Орлиънс да се откъсне по-сериозно.

В средата на частта проблемите за домакините се увеличиха. Кийгън Мъри се контузи, а Трей Лайлс посегна с юмрук към Йонас Валанчунас, но не беше дисквалифициран, а получи само техническо нарушение. 

Само за две минути в началото на третата четвърт "пеликаните" увеличиха аванса си на 15 точки, а хаосът в играта на Сакраменто продължаваше. Зайън Уилямсън също се разигра, след като през първите две части беше почти незабележим. Добрата новина за домакините беше, че те рано влязоха в бонуса, но от другата страна Инграм и Си Джей МакКълъм не позволяваха разликата да падне.

Две поредни тройки на Сакраменто върнаха интригата. Инграм обаче също беше точен от далечна дистанция и секна ентусиазма по трибуните. Везенков така и не се появи на паркета в третата част, която завърши при преднина от 9 точки в полза на Ню Орлиънс - 100:91.

Последният период тръгна кош за кош, което беше изцяло в полза на гостите. Сакраменто заигра по-ефективно в нападение, но не успяваше да направи серия. Фокс и Сабонис получиха съвсем кратка почивка и се завърнаха в игра при 103:109. Литовецът направи ключов пропуск подкоша, а в ответната атака Трей Мърфи вдигна разликата до 11 точки.

В оставащото време Ню Орлиънс не изпусна инициативата и записа трети успех в последните си 4 мача. Най-резултатен за "пеликаните" беше Брендън Инграм с 30точки, към които добави 8 борби и 6 асистенции. Валанчунас се отчете с 18 точки и 11 овладени топки, а силен мач направи и Хърб Джоунс, който реализира 23 точки.

Ди'Аарън Фокс вкара 30 точки за Сакраменто, а Домантас Сабонис направи "трипъл-дабъл". Литовският център завърши с 26 точки, 13 борби и 10 асистенции, но това не беше достатъчно за успех на "кралете". Добро включване от пейката направи Малик Монк (21 точки, 3 борби, 5 асистенции).

По-рано тази нощ Индиана Пейсърс елиминира Бостън Селтикс след успех със 122:112 в друг мач от четвъртфиналите на In-Season турнира.