Мицин отпадна на 800 м на Европейското по плуване

Вижте какво каза българският талант

Мицин отпадна на 800 м на Европейското по плуване

Времето, което показах, не е толкова това, което очаквах, но пак е добре. Тези 800 метра ми дойдоха доста тежко, което е нормално, вчера плувах на 200 метра финал, изморих се, но успях да се преборя, доволен съм от резултата, нищо че не съм на финал. Това каза Петър Мицин пред камерата на БНТ след плуването си в сериите на 800 м. свободен стил на европейското първенство по плуване в малък басейн в Румъния.

Мицин завърши седми в последната серия на дисциплината с резултат 7:47.77, но не намери място в полуфиналите, заемайки 15-о място. Постижението му е с 22 стотни по-слабо от личния му резултат.

"Умората си каза думата, но нормално е, последно състезание за годината, което доста се насъбира. Една хубава почивка ще ми се отрази добре, може би една седмица, да събера сили и да продължа напред. Мисля, че имах доста резерви в плуването ми в свободния стил, както и на делфина", добави Мицин.

"Виждам каква е конкуренцията тук, тя е свирепа, то нова не е проблем, това ме мотивира да се трудя още", обясни талантливият ни плувец.

"Пожелавам си да бъда здрав, да минават тренировките по план, без контузии, това е общо взето", завърши Петър Мицин.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки