София домакин на Money+ Волейболна Суперкупа

Турнирът ще се състои от 19 до 21 януари

София домакин на Money+ Волейболна Суперкупа

София ще приеме финалния турнир за престижното отличие като домакин ще бъде носителят на Money+ Волейболна Суперкупа Бургас 2023 - Левски.

Турнирът ще се състои от 19 до 21 януари в зала “Левски София” (Garitage Park) като осемте най-добри отбора от първия полусезон в Ефбет Супер Волей 23/24 ще се изправят един срещу друг.

Двойките четвъртфиналисти ще станат ясни след изиграването на всички двубои от 11 кръг в мъжкия ни елит. Пълната програма на турнира ще бъде споделена допълнително.

В зала “Левски София” ще се изиграе и финалният двубой за Money + Купа България - Висша Лига, като финалистите ще бъдат определени след изиграването на полуфиналните срещи.

Организаторите от ВК Левски София и Национална волейболна лига обещават запомнящо се шоу, приканвайки феновете на качествения волейбол да не пропускат възможността да се насладят на волейболния спектакъл.

“От доста години Купата на България не се е провеждала в София и в началото на 2024-та ще зарадваме столичните фенове с волейбол от най-високо ниво. Както и миналата година, очаквам двубоите да са доста оспорвани. Показателен за равностойните сили на тимовете е фактът, че носителят на Купата от миналото й издание, носителят на Суперкупата от тази година, шампионът от изминалия сезон и водачът във временното класиране на Eфбет Супер Волей са четири различни отбора с голям апетит за пореден трофей във витрината си. Домакин на турнира ще е Левски, чиито волейболисти ще се постараят да спечелят втория си трофей за сезона, този път пред своите фенове.По традиция отново ще има Супер Неделя с два финала, когато ще организираме и решаващия двубой за Купата на България във Висшата лига. Притеснявам се само залата да не се окаже тясна и да има фенове, които няма да успеят да си вземат билет навреме”, заяви Атанас Върбанов, който е маркетинг директор НВЛ.

“Волейболен клуб “Левски София” ще има удоволствието и отговорността да бъде домакин на турнира за Купата на България. Ще се радваме да посрещнем претендентите в нашата зала и да предоставим най-добрите условия за отборите, а и за феновете в София, които отдавна очакват този турнир да бъде в столицата. Като носител на Суперкупата нашият отбор ще бъде още по-мотивиран да спечели и това отличие в зала “Левски София”, допълни Давид Давидов, който е съпредседател на ВК Левски София.

ВК Хебър Пазарджик е настоящият носител на Купа България, след като на финала през януари 2023, състезателите, водени от старши треньор Камило Плачи, победиха Дея Спорт с 3-2. Преди това Пазарджиклии грабнаха и Купата през 2022, побеждавайки Нефтохимик 2010 Бургас с 3-1.

ЦСКА София пък е отборът, който има най-много Купи на България във витрината си - 19. Левски ги следват със 17, а 5 имат Нефтохимик 2010 Бургас.

Любомир Ганев: Успех, спортисти! Днес е вашият ден

Президентът на волейбола с обръщение по повод празника

Волейболистките паднаха от Япония

Вижте подробности

Операцията на Алекс Николов се отлага

Волейболният ни национал страда от дискова херния

Министър Глушков бе гост на премиерата на филма за ВК Левски – „История на бъдещето“

Министърът на младежта и спорта уважи премиерата на документалната лента

Волейболистите загубиха от Естония в контрола

След седмица националите стартират в тазгодишния турнир Лига на нациите

Започнахме със загуба във волейболната Лига на нациите (ВИДЕО)

Нашите паднаха от Нидерландия в Анталия

Дея спорт привлече словашки национал

Това е трети чужденец, който привлича бургаският клуб

Левски двоен шампион на „А1 Звезди на бъдещето до 14 г.“

Светослав Гоцев награди талантите

Атанасов и Карягин напуснаха клуба на Пламен Константинов

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки