Ендо: Ливърпул ще успее да замени мен и Салах

„Трудно е да тръгна за националния отбор след силните мачове във Висшата лига“, заяви капитанът на Япония

Ендо: Ливърпул ще успее да замени мен и Салах

Полузащитникът на английския Ливърпул Уатару Ендо призна, че е трудно да напусне Мърсисайд за предстоящия турнир за Купата на Азия, след като точно е започнал да подобрява формата си и да играе редовно на „Анфийлд“.

Капитанът на националния отбор на Япония, който пристигна за 16 милиона от германския Щутгарт, започна като титуляр в последните 6 мача, заменяйки контузения Алексис Макалистър и тази практика несъмнено помогна на 30-годишният японец да се адаптира към ритъма във Висшата лига. Но победата над Нюкасъл на Нова година, която увеличи преднината на Червените на върха в класирането на 3 точки, се оказа последната среща за Ендо преди да замине за Катар. Япония е един от фаворитите на започващия другия петък азиатски континентален турнир.

Друг важен играч на Ливърпул – Мохамед Салах също излиза от групата на Юрген Клоп, тъй като ще играе за Купата на Африка с Египет. И докато Салах е безспорен титуляр, то когато Ендо се върне, то Макалистър по всяка вероятност ще се е възстановил и заиграл.

„Разбира се, че искам да остана тук, но съм и национален състезател, което е важно за мене, а също така съм и капитан. Така че в момента съм фокусиран върху националния отбор и просто трябва да дам най-доброто от себе си", заяви Ендо.

"Искам да постигнем добри резултати за Купата на Азия, но пък това означава, че ще трябва да остана още по-дълго в Катар. Но Мака (б.а – Мак Алистър) ще се върне скоро в стартовите 11, така че от гледна точка на Ливърпул всичко е наред. Сигурен съм, че и без мене отборът ще играе на 100 процента. Искам да се върна от Катар с титлата. И вярвам, че ще ни заменят по най-добрия начин и мен, и Мо Салах“, допълва японският халф.

Късното му пристигане в отбора в края на август означаваше, че той ще има по-дълъг период на адаптация, така че в началото получаваше основно мачове в Лига Европа и за Купата на Лигата. Но контузията на Макалистър и натоварения график през декември му дадоха възможност да покаже себе си и той не се изложи.

"Бяха най-трудните Коледа и Нова година в живота ми, но да играя футбол е невероятно, така че и аз се наслаждавах", добави Ендо.

"Графикът наистина беше убийствен, но да играя мач след мач е нещото, което ми помогна и аз го знам. Знам колко контузени имахме, така че бях наясно – за да държим нивото, трябва да съм всяка минута на 100 процента. Играхме добре, аз също играх добре. Мениджърът показа вяра в мен. Другите играчи също ме познават по-добре сега, това също е важно", радва се на шанса си Ендо.

Поради липсата на доста играчи, директорите и мениджърът Юрген Клоп решиха да върнат от наем в Уигън от Лига 1 20-годишния Джеймс Балагизи, който до момента има едва 7 мача в мъжкия футбол.

ОФИЦИАЛНО: Футболът вече има световен ден

ООН опредили 25-ти май за датата, на която да се празнува най-популярният спорт

Тиаго Силва се завръща в родния Флуминензе

Бразилецът напусна родния си тим през 2009-та година

Ал Хилал е на точка от титлата (ВИДЕО)

Обрат на момчетата на Жорже Жезуш ги доближи на крачка от златото

Аржентина плаче, отиде си голяма легенда

Меноти и Марадона отново са заедно, пишат фенове

Коткат Моуриньо за Саудитска Арабия

Вижте за кой отбор

Ванкувър харчи 422 милиона долара за Мондиал 2026

Пет мача от Световното първенство ще се изиграят в канадския град

Кристиано Роналдо е на крачка от кота 900 гола

Само десет попадения го делят от историческото постижение

Меси избухна с историческо постижение за Маями (ВИДЕО)

Аржентинецът даде цели пет асистенции

Рино Гатузо с оферта от Саудитска Арабия

За последно италианецът води Олимпик Марсилия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки