Изненада! Грение триумфира на гигантския слалом в Словения

Канадката приключи с време 1:50.51 минути

Изненада! Грение триумфира на гигантския слалом в Словения

Канадката Валери Грение спечели гигантския слалом за Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Кранска гора, Словения. Трите фаворитки пред нея - в това число Петра Влъхова и Федерика Бриньоне, направиха грешки във втория манш и това й донесе втори успех в зимния център.

Грение приключи с време 1:50.51 минути (56.90 - първи манш, 63.61 - втори манш). Втора остана Лара Гут-Берами, изостанала на 0.57 секунди. Третата позиция е за Бриньоне, която завърши на 0.84 секунди.

За канадката това е първо попадане в "Топ 10" през сезона на дисциплината. Тя бе 4-а след първия манш, където изоставаше на 35 стотни зад референтното време, това на Петра Влъхова. Грение успя да направи нисък пробег в третия сектор.

Водачката след първия манш Влъхова остана четвърта с време 1:51.12. Тя започна много добре във втория манш и имаше преднина от 0.35 секунди. Трети сектор на трасето, който се оказа най-труден, й костваше успеха. Първоначално тя загуби 0.16 секунди, след това още 0.10, а накрая на трасето не успя да контролира ските и изпусна подиума.

Водачката в общото подреждане за Световната купа Микаела Шифрин, завърши 9-а на 1.25 секунди от Грение.

В класирането за Световната купа води Шифрин с 929 точки, пред Федерика Бриньоне с 697 и Влъхова с 622. В подреждането за Малкия глобус начело е итарианката Бриньоне с 460.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки