Канаваро: Ще тренирам Наполи и за без пари

Световният шампион с Италия призна, че това е неговата мечта

Канаваро: Ще тренирам Наполи и за без пари

Фабио Канаваро призна, че би приел работата в Наполи "безплатно", тъй като това е била негова "мечта", но президентът Аурелио Де Лаурентис никога не му я е предлагал.

Бившият защитник на Наполи, Парма, Ювентус, Интер и Реал Мадрид пътуваше много, но остава завинаги свързан с родния си град и клуба, който го представлява.

Когато беше забелязан да седи близо до Де Лаурентис на трибуните по време на Наполи – Емполи , последният мач преди Руди Гарсия да бъде уволнен, за да направи път на Валтер Мадзари, мнозина предположиха, че това означава, че той е следващият треньор на „партенопеите“.

„Бих тренирал Наполи безплатно, това е мечтата на всеки треньор“, заяви Фабио Канаваро.

На въпрос за опциите за треньорския пост в Наполи Де Лаурентис каза, че има кратък списък от 50 имена, но че Канаваро не е в него.

„Не мисля, че липсата на опит е причината да не бях в този списък. Много хора не уважават опита, който натрупах в Китай, но аз съм треньор и искам да работя. Върнах се в Италия преди две години и продължавам да уча, защото треньорството е това, което искам да правя“, коментира Канаваро.

Канаваро работи като помощник-мениджър на Козмин Олариу в Ал Ахли през 2013-14 г., преди да започне треньорската си кариера в Китай с Гуанджоу, след това Ал Наср, обратно в Китай с Тиендзин Куанджиан и отново Гуанджоу. След само два мача като временен мениджър на националния отбор на Китай, той имаше единствения си треньорски опит в Европа. Беше краткотраен и много разочароващ, продължи от септември 2022 г. до февруари 2023 г. в отбора на Серия Б Беневенто.  Той отбеляза три победи, седем равенства и седем загуби.

„Проблемът през този сезон е, че имаше твърде много промени и играчите трябваше да асимилират твърде много различни тактически идеи“, твърди Канаваро.

„Съвсем естествено е, че са малко объркани. Срещу Аталанта този уикенд е последният им шанс да се върнат в надпреварата за място в Шампионската лига”, завърши бившият италиански национал.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки