Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Федерико Киеза изглеждаше сигурен в намерението си да напусне Ювентус преди време, след като преговорите за нов договор бяха в застой от няколко месеца. Настоящият договор на италианския национал изтича през юни 2025 г. Юве ще се опита да го продаде, ако не бъде подписано ново споразумение до края на този сезон, но ситуацията се промени през последния период.

Самият Киеза направи знаков жест, като се съгласи на намаление на настоящата си заплата, за да удължи престоя си в Торино.

Неговата склонност към контузии накара ръководството на Ювентус да настоява за намаляване на заплатата, нещо, което Киеза прие, но при условие, че новият му договор бъде удължен само с още една година, до юни 2026 г.

Така Киеза ще има възможност при нов треньор (все по-сигурно е, че Алегри ще напусне) през следващия сезон (2024/25) да докаже, че заслужава нов договор с повишена заплата, в противен случай може да задейства клауза за следващото лято (юли 2025 г.) да напусне срещу адекватно обезщетение.

За Ювентус в момента приоритет е намаляване на разходите, така че този жест на Киеза е приемлив от ръководството на "бианконерите", което е готово през следващия сезон, веднага щом финансовото състояние на клуба се подобри, да седне отново и да обсъди нов дългосрочен договор с крилото.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки