С трима щангисти сме в Тайланд, само Карлос Насар ще вдига

Иван Димов е с операция на коляното

С трима щангисти сме в Тайланд, само Карлос Насар ще вдига

България ще има само трима представители на световната купа на остров Пукет, Тайланд. Двама от тях са само за кантара. Заради безумието на световната федерация, която обяви задължителни състезания в олимпийската квалификация, Иван Димов и Божидар Андреев ще се качат да се претеглят, след което няма да стартират. Единствено Карлос Насар е изразил желание да се състезава в категорията си, за да види как е спрямо китаеца Лин.

В понеделник Димов е претърпял артроскопия на коляното и просто няма да се възстанови. Той има нужда и от малко късмет. В момента е на девето място в ранглистата на категория до 61 килограма, но има доста състезатели около него с по 1-2 кила по-малко и могат да го задминат. Световната купа е последното състезание, което влиза в олимпийската квалификация, след което всички държави, които имат повече от 3 квоти, трябва да изпратят в международната федерация точно в кои категории смятат да участват в Париж.

Така Димов е записан да участва в група "Б" на категория до 61 килограма, която е на 2 април от 8,30 часа българско време.

Божидар Андреев ще се претегли в по-горната за себе си категория до 81 килограма, която е на 6 април от 11 часа българско време. В същия ден, но от 14 часа е категорията на Карлос Насар.

Двамата няма как да бъдат изместени от олимпиадата, след като Андреев излезе трети в ранглистата при 73-килограмовите с двубоя си от 348 килограма от европейското в София. Пред него са само Рахмат Ервин Абдула от Индонезия (363 кг) и Веерафон Вичума от Тайланд (349 кг). Единадесетият е с 335 кг., или доста по-малко от тримата първи, и няма как да направи толкова огромен скок.

Карлос си е втори в категорията с двубоя си от европейското в Ереван от 395 килограма. Пред него само на един е китаецът Даин Лин, който успя да измъкне един от рекордите на българина в категорията. В тази категория дори третият е на разлика от тях двамата.

За Пукет ще пътува от треньорите единствено Пламен Братойчев, който да води състезанието на Насар, след като другите двама предварително отпаднаха от световната купа.

"24 часа"

Победа, две ремита и три загуби за нашите на Европейското индивидуално първенство по шахмат

Антоанета Стефанова с успех над Моника Стойковска

Шансът за нова олимпийска квота в гребането още е жив

Кристиан Василев на финал на квалификацията в Унгария

Хиляди полицаи пазят олимпийския огън

Вижте подробности

Боряна Калейн е втора в многобоя след първия ден на СК в Ташкент (ВИДЕО)

Никол Тодорова заема 17-а позиция

Спортното министерство не дава стадионите "Септември" и "Юнак" на Столична община

Вижте официалната позиция на ММС

Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки