ФЕНОМЕНАЛЕН, ФАНТАСТИЧЕН, УНИКАЛЕН! Гришо е на финал! (ВИДЕО)

Димитров удари и Зверев, завърна се в Топ 10

ФЕНОМЕНАЛЕН, ФАНТАСТИЧЕН, УНИКАЛЕН! Гришо е на финал! (ВИДЕО)

Феноменален, фантастичен, уникален Гришо! Хиляди българи не спаха тази нощ, за да видят триумфа на Григор Димитров в Маями, където след два часа и половина оспорвана битка бе взет скалпа и на Александър Зверев - 6:4, 6:7 (4), 6:4! Така българският тенисист достигна до финала на турнира в Маями и се завърна в Топ 10 на световната ранглиста, където вече заема деветото място. При успех на финала срещу Яник Синер, златното българско момче ще се изкачи до седмата позиция.

Българинът спечели първия сет след пробив при 5:4, въпреки че играта беше доста равностойна. Това се пренесе и във втория сет, където пробиви нямаше и всичко трябваше да се реши с тайбрек. Там германецът беше на висота и изравни сетовете до 1:1.

В третия сет обаче Григор достигна до пробив при 3:3, а от там до края не допусна изненада и затвори мача. Мачът за титлата е утре вечер, а там съперник ще бъде Яник Синер, който отнесе Даниил Медведев в другия полуфинал. 

ПЪРВИ СЕТ

Двубоят започна със сервис гейм за Григор. Без особени затруднения и с добър начален удар бъгаринът стигна до 40:0, след което с директна точка от сервис затвори гейма.

Вторият гейм същоо започна без дълги разигравания и две сравнително лесни спечелени подавания за Зерев. Последва агресивна игра на Григор от основната линия и с хубав форхенд намали на 15:30. Това не притесни германеца и след още две точки той изравни резултата. Григор продължи да доминира на свой сервис, като завърши с успех отново на нула. Зверев не беше толкова убедителен, но продължи да се движи по план и да не изостава.

В следващия гейм при 30:15 за Димитров се разигра страхотна точка. Двамата тенисисти развъртяха 32 удара, но за съжаление в него победител се оказа Зверев.

Веднага след това обаче последва ас. Опонентът на българина не се предаде и с добра комбинация докара нещата до 40:40. Последва глупава грешка от Григор, която доведе до първа точка за пробив. Гришо обаче не трепна и я отрази. Драмата продължим, но в най-трудния момент дойде нов ас, който спечели гейма за Димитров.

Гейм №6 премина доста по-леко, след като Саша се възползва от добър начален удар и загуби само една точка преди да изравни - 3:3.

Димитров забрави бързо трудностите при предишното подаване и със солидна игра отново взе аванс в резултата.

Осмият гейм в двубоя означаваше, че Зверев ще сервива с нови топки, което му даде скрито предимство. Той се възползва и с четири супер сервиси не остави никакви шансове за пробив.

Гейм на нула, 5:4 и Зверев ще сервира за оставане.

Резултатът бързо набъбна до 30:0, но при първото разиграване Григор изпълни страхотен удар, след което спечели и следващата точка. Германецът усети напрежение и след удар в мрежата се стигна до сетбол. Първият сервис на Зверев отново не влезе и след разиграване той удари топката с рамката на ракетата, което означаваше, че Димитров печели сет №1.

ВТОРИ СЕТ

Началото за Григор Димитров във втория сет беше също толкова добро, колкото финала на първия. Бърз сервис гейм и 1:0.

Отговорът на Зверев не се забави и паритетът беше мигновенно възстановен.

Второто подаване от сета се оказа проблемно за родния тенисист. Напрежението се покачи при 40:40, но две добри отигравания го измъкнаха

Българинът опита максимално да затрудни Зврев и при малко повече късмет можеше да постигне голям успех. Германският играч обаче се справи - 2:2.

Петият гейм премина под контрола на Гришо, който показа усет и увереност. Съперникът му се задържжа до 40:30, но въпреки това загуби.

Зверев имаше затруднения, които Григор му създаде, но до пробив не се стигна.

Подаването на Димитров премина през нов критичен момент и 40:40 след непредизвикана грешка. Ситуацията обаче се разви добре след страхотна комбинация и мощен сервис, за да се стигне до нов аванс.

Добрата игра на Зверев във втория сет се потвърди с гейм на нула.

Григор трябваше да претърпи разочарование при 15:15, когато агуби красиво разиграване. Тогава началният удар отново дойде на помощ и при 5:4 напрежението отиде при Зверев.

При 30:0 и в полза на Димитров се стигна до разиграване, което той загуби. Последва пълен обрат за Александър, което ознааваше, че сетът продължава.

Българската ракета не намали темпото и бързо стигна до шести спечелен гейм в този сет. 

Зверев не убеди, но все пак затвори гейма и прати сета в решаващ тайбрек.

В тайбрека Зверев вдигна оборотите и беше на по-високо ниво. Германецът имаше успех с почти всеки удар, което му донесе успех със 7:4 и 1:1 при сетовете.

ТРЕТИ СЕТ

Димитров се задържа в първия гейм от третия сет до 40:40. Опита и да достигне до ранен пробив, но се справи добре. Последва гейм на нула за Гришо и 1:1, но минути по-късно Саша направи съшото упражнение и отново поведе.

Четвъртият гейм беше истинска мъка за българския представител, но той се справи и изравни. Надлъгването продължи, след като се стигна до още едно реми в мача - 3:3.

Григор Димитров поведе с пробив след изумителен гейм. Той завърши със невероятна импровизация, която вдигна трибуните на крака.

Инерцията се запази и след гейм на нула пробивът беше затвърден. Германецът не допусна изненада в следващия гейм и намали изоставането си. 

Григор Димитров не остави никакви съмнения и след още един гейм на нула сложи точка на спора. Идва ред на големия финал в Маями срещу италианеца Яник Синер!

 

Изключителна реакция на Григор

Алкарас мина експресно през бразилец в Мадрид

Испанецът продължава защитата на титлата си със стил

Елеонора Тенева е финалистка на турнир в Ниш

Вижте подробности

Много жалко! 18-годишен чех изхвърли Гришо на старта в Мадрид (ВИДЕО)

Якиб Меншик изненада нашенеца

Надал показа страхотен тенис и си го върна на Де Минор (ВИДЕО)

Той победи австралиеца в два сета

Динко Динев загуби на финала на двойки на турнир по тенис в Анталия

Българинът и Матиас Уйвари отстъпиха в спора за трофея пред Иржи Барнат и Томаш Ланик

Швьонтек прегази румънка и е на 1/8-финал в Мадрид

Полякинята не даде никакви шансове на Сорана Кърстя

ОБЗОР: Синер с летящ старт, Циципас изненадващо отпадна в Мадрид

Вижте подробности

Надал иска да играе на двойки с Алкарас на Олимпийските игри в Париж

Вижте какво каза испанецът

Вижте кога стартира участието на Григор в Мадрид

Българинът се изправя срещу 18-годишен чех

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки